Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Previziunile mediului de afaceri: Comertul si serviciile cresc, industria si constructiile raman stabile

Previziunile mediului de afaceri: Comertul si serviciile cresc, industria si constructiile raman stabile


Managerii companiilor estimeaza pentru perioada august-octombrie o crestere moderata a activitatii in sectorul de comert cu amanuntul si servicii si relativa stabilitate in industria prelucratoare si constructii, in raport cu cele trei luni anterioare, conform indicatorului sold conjunctural al INS.

In cadrul anchetei de conjunctura din luna august, managerii din industria prelucratoare preconizeaza pentru urmatoarele trei luni relativa stabilitate a volumului productiei (sold conjunctural +4%), cu o tendinta de crestere pentru unele activitati precum fabricarea hartiei si a produselor din hartie (sold conjunctural +18%) si fabricarea altor mijloace de transport (sold conjunctural +18%), potrivit Mediafax.

In acelasi timp, atat preturile produselor industriale, cat si numarul salariatilor vor fi relativ stabile (sold conjunctural +1%, respectiv 0%).

Si constructiile vor inregistra o relativa stabilitate a volumului productiei (sold conjunctural +4%) in urmatoarea perioada, tendinta manifestata si la nivelul numarului de salariati (sold conjunctural -3%), al stocului de contracte si comenzi (sold conjunctural -1%) si al preturilor (sold conjunctural +2%).

Comertul inainteaza cu pasi mici, dar siguri

In comertul cu amanuntul, managerii au estimat pentru urmatoarele trei luni o crestere moderata a activitatii economice (sold conjunctural +9%) si a volumului comenzilor adresate furnizorilor de marfuri de catre unitatile comerciale (sold conjunctural +10%). Majorari moderate vor consemna si numarul angajatilor si preturile de vanzare cu amanuntul (sold conjunctural +8%).

Cererea de servicii (cifra de afaceri) va cunoaste de asemenea o crestere moderata in urmatoarele trei luni (sold conjunctural +13%), iar preturile de vanzare sau de facturare ale prestatiilor vor avea tendinta de relativa stabilitate (sold conjunctural +1%).

Managerii din acest sector estimeaza o relativa stabilitate a numarului de salariati (sold conjunctural -5%).

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Mediafax
Articol citit de 1095 ori