Rolurile conducerii: nuantele subtile dintre management, lidership si antreprenoriat

Luni, 24 Martie 2014, ora 11:16
1558 citiri
Rolurile conducerii: nuantele subtile dintre management, lidership si antreprenoriat

Manager, Lider sau Antreprenor?, iata intrebarea la care oricine ocupa o functie de conducere in afaceri este nevoie, mai devreme sau mai tarziu, sa-si gaseasca propriul raspuns.

  • Daca am considera ca managerul este raspunsul, probabil ca n-am gresi prea mult intrucat marea majoritate a pozitiilor de conducere dintr-o companie evidentiaza rolul formal al managerului. Managementul este stiinta de a produce rezultate predictabile, deci rolul de manager este responsabil de obtinerea rezultatelor esentiale pentru bunul mers al afacerii.
  • Daca am considera ca liderul este raspunsul, am putea spune ca suntem adeptii celor mai noi curente si teorii ale conducerii si, din nou, am avea dreptate. Leadership-ul este procesul de construire a consensului si increderii organizationale, de stimulare si dezvoltare a potentialului angajatilor, deci liderul raspunde de transformarea impreuna a oamenilor si organizatiilor, de alinierea lor la o viziune comuna.
  • In sfarsit, daca am considera ca antreprenorul este raspunsul, iarasi am avea dreptate pentru ca, din punct de vedere istoric, fara rolul de antreprenor n-ar exista afacerea. Antreprenoriatul este procesul de dezvoltare a afacerii prin producerea de valoare, deci rolul de antreprenor este responsabil sa creeze un plus de valoare afacerii care sa genereze un avantaj competitiv si sa aiba un impact social pozitiv.
  • Din aceste raspunsuri ipotetice ne dam seama ca suntem intr-o capcana, intr-un fel de "criza existentiala" a conducerii, ca in spatele intrebarii Manager, Lider sau Antreprenor? se ascunde o alta, mai specifica si mult mai provocatoare: care este "formula conducerii", care sunt rolurile si competentele cheie, ce asigura o crestere semnificativa si durabila a performantei afacerii?

    Ne apropiem astfel de principala problema a conducerii in afaceri, de nevoia fundamentala de crestere semnificativa si durabila a performantei afacerii. In functie de gradul de maturitate a afacerii si de performanta obtinuta la un moment dat, poate exista o nevoie mai mare pentru unul dintre rolurile de manager, de lider sau de antreprenor, dar pentru o crestere semnificativa si durabila a afacerii este nevoie de toate trei la un loc si la un nivel inalt de dezvoltare.

    Metaforic, avem de a face cu o formula a conducerii de tipul "trei in unu", manager si lider si antreprenor, roluri ce se integreaza intr-un sistem unitar si coerent si care, la un nivel superior de dezvoltare, functioneaza asemeni unui ecosistem: ecosistemul conducerii.

    In cadrul acestuia, fiecare dintre rolurile de manager, de lider si de antreprenor are un anumit impact asupra performantei afacerii, impact care ne indica cum sa schimbam modul de a conduce afacerea. Pentru ca, intelegand relatiile dintre rolurile si competentele conducerii (de manager, de lider si de antreprenor) si performantele companiei, putem deduce masura in care imbunatatirea primelor poate conduce la cresterea consistenta a ultimelor.

    Aceasta carte se adreseaza celor care conduc organizatii si echipe, oferind idei si solutii inovative despre ce pot face si cum pot face pentru imbunatatirea propriei performante cu impact direct asupra dezvoltarii afacerii.

    Deci, haideti sa descoperim impreuna "formula conducerii" care sa ne inspire in abordarea cu incredere a problemei esentiale: cum vom realiza o crestere semnificativa si durabila a valorii afacerii?

    Studiul a fost realizat de Result Development in 2012, pe 108 manageri (27 general manageri, 43 top manageri si 38 middle manageri) din 27 de companii (8 companii multinationale si 19 companii nationale romanesti).

    Va asteptam sa discutam despre impactul rolurilor conducerii asupra performantei afacerii la evenimentul Manager, Lider sau Antreprenor?, ce va avea loc in data de 3 aprilie 2014, la Hotel Intercontinental.

    Articol semnat de Dorin Bodea, General Manager Result Developement.

    Daca ai intrebari sau vrei sa transmiti un mesaj autorului acestui editorial, lasa un comentariu in sectiunea dedicata de mai jos. Nu uita sa lasi si adresa ta de e-mail, astfel incat sa te putem contacta si sa iti transmitem raspunsul.

    Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
    Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
    Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
    Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
    Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
    Peste 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni, a anunţat, joi, 28 martie, subprefectul judeţului...
    #management companii, #dorin bordea , #Manageri