Romanul preferat al celor de la Burberry si Adidas. Cine este Razvan Dumitrescu

Sambata, 12 Octombrie 2013, ora 00:00
4607 citiri
Romanul preferat al celor de la Burberry si Adidas. Cine este Razvan Dumitrescu

Razvan Dumitrescu conduce, din 2008, o companie care astazi a ajuns sa faca designul magazinelor marilor branduri de lux ce vin tot mai des in Romania. Cea mai recenta "opera" a sa este magazinul Laduree, "un magazin care prin luxul si calitatea materialelor folosite cu siguranta se va constitui intr-un nou etalon pe piata locala de profil", spune acesta.

A inceput aceasta afacere din dorinta de a aduce pe piata "frumosul" care lipsea.

"Pasiunea mea este aceea de a pune cap la cap un puzzle de 'piese deosebite' pentru a culmina in final cu realizari deosebite si de calitate", sustine omul de afaceri, iar portofoliul sau confirma aceasta idee: pe langa Laduree, printre marile branduri care au apelat la el se numara si Burberry, Adidas, Mango, Karen Millen si altele.

In ceea ce priveste cifrele acestei afaceri, "a fost o investitie de pana la o suta de mii de euro (...) si am atins break-even-ul in primii ani de functionare", spune Razvan Dumitrescu, intr-un interviu acordat Business24.

Cum s-a nascut ideea de a crea o afacere cu solutii de design?

Din 2006, din pozitia de Director de Investitii al companiei Elmec Romania, am avut contactul cu nisa amenajarilor "speciale" care m-a atras imediat prin diversitatea solutiilor arhitecturale. Impreuna cu doi parteneri, am creat Samson Constructii, companie specializata pe amenjarea spatiilor de magazine si de birouri, din dorinta de oferi serviciile pe care ne-am fi dorit sa le gasim disponibile pe piata.

Cine sunt partenerii dumneavoastra de afaceri? Ce experienta au ei in lumea business?

Solomon Mordechai si Catalin Manea, persoane cu vasta experinta atat pe piata de retail/fashion, cat si si in domeniul financiar investitional. Ne completam foarte bine pe domeniile nostre de expertiza, iar impreuna aducem plus de valoarea necesara in business-ul nostru pe nisa, de amenjari complete de magazine si birouri .

Care a fost investitia initiala in compania Samson Constructii? In cat timp ati ajuns la break even?

A fost o investitie de pana la o suta de mii de euro, necesara achizitiei de echipamente. Insa afacerea a demarat in perioada de "boom" in constructii si am atins break- even-ul in primii ani de functionare.

Am fost norocosi din acest punct de vedere!

Afacerea s-a refinantat ulterior si chiar in perioada de criza am reusit sa ne mentinem clientii fideli, iar prin calitatea lucrarilor noastre sa atragem noi lucrari, in ciuda situatiei generale care ne-a constrans la diverse ajustari de personal in peroadele cele mai dificile.

Declarati, la inceputul acestui an, ca sperati la o revenire a incasarilor, in 2013. S-a transformat in realitate aceasta speranta pana acum?

Da si nu. Da pentru ca s-a simtit in acest an o revenire importanta pe piata amenjarilor si decoratiunilor interioare si este clar ca mergem pe un trend ascendent, insa nu la nivelul asteptat.

Tot la inceputul lui 2013 vorbeati de o crestere a afacerilor cu 8-10% fata de 2012. Ce cifra de afaceri ati avut in 2012 si ce estimare aveti acum, in octombrie, pentru cifra de afaceri din 2013?

Cu rezultatele calculate in prima perioada a anului estimam o cresterea de aproximativ 30% fata de cea de anul trecut.

Mari branduri precum Burberry, Adidas (Lipscani), Technogym, Mango, Karen Millen, Desigual sau ZTE si-au lasat magazinele in mainile dumneavoastra. Cum ati ajuns sa colaborati cu nume atat de mari?

Incepand cu 2008, ne-am consacrat toate eforturile in a oferi solutii de amenajari complete (la cheie) pentru amenjarea spatiilor de magazine din mall-uri si/sau cladiri de birouri. Dedicandu-se aceastei nise Samson a dezvoltat mai bine de 200 de unitati "la cheie" in special in mall-uri, cladiri de birouri, dar si spatii pietonale.

De la partea de design (realizat de arhitecti in-house), constructii, electrice si pana la la ultimul logo aplicat pe fatada, fiecare amenajare a insemnat o provocare si fost tratata cu maxima responsabilitate, motiv pentru care clienti revin la noi.

Spatii istorice, unele chiar cu "bulina" aferenta unui risc seismic sau lasate uitarii ori spatii in cladiri noi, au devenit prin implicarea celor de la Samson sediile sau magazinele unor branduri internationale de renume: Burberry, Adidas (Lipscani),Technogym.

Solutiile tehnice profesionist implementate, costurile bugetate corect si in timp raportate catre beneficiari sunt cateva elemente prin care Samson si-a creat un nume pe piata de profil si este "bratul" folosit de numeroase branduri internationale sau locale care au nevoie de un partener local puternic pe care se pot baza ca poate livra in timp si la calitatea impusa de proiect o constructie.

Printre cei mai noi clienti ai dumneavoastra se numara si magazinul de macarons Laduree. Au avut cereri speciale? Cat au investit in design?

Nu pot dezvolta inca acest subiect, dar pot sa pun doar ca este un magazin care prin luxul si calitatea materialelor folosite cu siguranta se va constitui intr-un nou etalon pe piata locala de profil, iar pentru noi este o noua provocare.

Ce planuri de business aveti pentru Samson Constructi?

Trebuie sa acordam o atentie si mai mare amenajarilor si decorarilor spatiilor de birouri. In acest moment este o piata in crestere, unde trebuie sa penetram mai mult si sa ne afirmam competentele si experinta.

Desi avem niste patricipari in niste unitati locale de productie de mobilier o investitie intr-o unitate de productie mobila poate fi urmatorul "mile-stone" si ne poate asigura un avantaj in piata vis-à-vis de competitorii nostri.

Care este proiectul dumneavoastra de suflet, de cand va aflati la conducerea Samson Constructii?

Prin felul in care am conceput bussinesul nostru exista o atasare fata de toate proiectele si o relatie speciala cu fiecare beneficiar. Satisfactia este maxima, atunci cand avem clienti multumiti si fericiti, iar acest lucru ne da energia pozitiva care ne motiveaza in a aborda noi si noi provocari.

Proiectele dificile, care la prima vedere par imposibil de realizat si care cu ajutorul nostru se ridica devenind "unicate" pe nisa lor, sunt cele care le retin si despre care imi place sa povestesc. Sunt proiectele unde suntem implicati de la stadiul de consolidari de structura, cum a fost de exemplu Adidas Lispcani sau Burberry Luterana unde am dezvoltat o fatada unicat si decorari interioare de o rara eleganta.

Designul si arhitectura sunt pentru dumneavoastra o pasiune?

Cred ca "frumosul" este o pasiune a tuturor. Sunt atras de toate lucurie frumoase si asa cum spuneam realizarea lor ma motiveaza si ma incarca cu energie pozitiva. Pasiunea mea este aceea de a pune cap la cap un puzzle de "piese deosebite" pentru a culmina in final cu realizari deosebite si de calitate.

Daca ar fi sa va acordati o nota pentru "work/life balance", care ar fi aceasta? De ce?

Pentru a rezista pe piata si a conduce un business pe aceasta nisa a amenjarii de magazine si birouri implica numeroase ore de lucru si coordonare atat cu propria echipa cat si cu furnizorii nostri. Stresul este la ordinea zilei, iar situatiile dificile nu se termina nicioada cand parasesti biroul. Asadar cred ca nota 7 ar fi destul de aproape de adevar.

Razvan Dumitrescu este inginer constructor cu specializare structuri civile (UTCB), a absolvit un masterat in Adminstrarea Afacerilor (ASE) dar si la Ecole Nationale Superieure d'Art et Metiers France.

Si-a inceput cariera cu promovarea unor tehnologii innovative in constructii imediat dupa facultate din pozitia de Product Manager Iglootech, dupa care a urmat cursurile de masterat in Franta si a revenit in tara in 2005 cu firma Saint Gobain Glass.

In 2006 a ocupat functia de Director de Investitii al companiei Elmec Romania, iar in 2008 si-a inceput propria afacere impreuna cu Solomon Mordechai si Catalin Manea, Samson Constructii

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ce a facut Marcel Bolos, ministrul de Finante, saptamana asta
Ce a facut Marcel Bolos, ministrul de Finante, saptamana asta
Proiectele de tip parteneriat public-privat reprezinta viitorul si de aceea am participat la IMF/WB Constituency Meeting 2024, pentru a discuta cu expertii si a vedea cum pot fi create noi...
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare, AMD Ryzen PRO Seria 8000 pentru desktop-uri și Seria 8040 pentru laptopuri. Noile procesoare sunt proiectate pentru a îmbunătăți semnificativ...
#design magazin Burberry, #designer magazin Laduree, #Razvan Dumitrescu Samson Constructii , #Manageri