Scott Forstall, directorul concediat de Apple, poate deveni cel mai cautat specialist IT din lume

Marti, 30 Octombrie 2012, ora 18:00
1766 citiri
Scott Forstall, directorul concediat de Apple, poate deveni cel mai cautat specialist IT din lume

Scott Forstall, concediat de la Apple de catre Tim Cook, ar putea fi, in prezent cel mai valoros specialist in domeniu fara un loc de munca.

Vicepresedintele Apple, Forstall a creat sistemele de operare pentru doua dintre cele mai importante produse Apple: iPad and iPhone.

Desi a fost demis de pe o pozitie cheie din cadrul uneia dintre cele mai puternice companii IT din intreaga lume, Forstall nu are de ce sa se planga, scrie Businessinsider.

Dezvoltarea rapida a dispozitivelor mobile si trecerea de la desktop-uri la aparate mai mici si mai usoare schimba in intregime piata de IT. Forstall este chiar personajul care a creat softul pentru aceste aparate ce au revolutionat piata.

Forstall va avea, in mod sigur, suficiente oferte intersante de pe piata, tinand cont de nivelul ridicat al salariilor si bonusurilor care se practica in prezent in acest domeniu.

Marissa Mayer ar putea castiga pana la 141 milioane de dolari la Yahoo, pe cand Sheryl Sandberg a incasat 400 de milioane de dolari in cei patru ani cat a lucrat la Facebook.

Iata cateva locuri unde Scott Forstall ar putea lucra:

Facebook

Mark Zukerberg sustine ca nu este interesat sa produca echipamente hardware, dar adevarul este ca incearca de doi ani sa fabrice un telefon care sa se ridice la nivelul asteptarilor publicului si esueaza. Prima data a incredintat aceasta sarcina lui Chamath Palihapitiya, dar el a parasit compania, apoi a pasat-o COO-ului Bret Taylor, dar si el a plecat. Zuckerberg ar putea avea incredere in Forstall pentru ca el a mai facut asta.

Amazon

Seful Amazon, Jeff Bezos are o viziune diferita asupra dipozitivelor mobile pe care ar trebui sa le produca Amazon. Bezos vrea sa lanseze cele mai ieftine tablete, e-readere sau telefoane mobile. Prin aceasta metoda, el vrea ca Amazon sa fie prima optiune a clientilor. De ce nu l-ar angaja pe cel care a creat softul pentru cele mai bune telefoane de pe piata?

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Amazon spiona concurența cu o divizie secretă. Angajații companiei se dădeau drept antreprenori pentru a strânge informații
Amazon spiona concurența cu o divizie secretă. Angajații companiei se dădeau drept antreprenori pentru a strânge informații
Angajaţii Amazon au „pozat” drept comercianţi terţi pentru a aduna informaţii de la Walmart, eBay şi alţi rivali ai gigantului american. Aceștia au avut acces la sistemele concurenței...
Ce a facut Marcel Bolos, ministrul de Finante, saptamana asta
Ce a facut Marcel Bolos, ministrul de Finante, saptamana asta
Proiectele de tip parteneriat public-privat reprezinta viitorul si de aceea am participat la IMF/WB Constituency Meeting 2024, pentru a discuta cu expertii si a vedea cum pot fi create noi...
#manager Apple angajari, #concediere manager Apple, #Scott Forstall locuri munca , #Manageri