Si miliardarii pierd cateodata: Averile bogatilor lumii scad cu 32,8 mld dolari

Sambata, 19 Mai 2012, ora 14:04
1699 citiri
Si miliardarii pierd cateodata: Averile bogatilor lumii scad cu 32,8 mld dolari

Cei mai bogati oamenei din lume au pierdut 32,8 miliarde de dolari din totalul averilor lor in aceasta saptamana. Ingrijorarile privind o posibila iesire a Greciei din zona euro este principala cauza a celor mai mari pierderi saptamanale.

Miliardarul mexican Carlos Slim a raportat cele mai mari pierderi saptamanale, puse pe seama scaderii cu 4,38% a actiunilor companiei sale de telecomunicatii. Slim, care a pierdut 4,1 miliarde de dolari in decursul unei singure saptamani ramane insa cel mai bogat om din lume cu o avere estimata la 65,5 miliarde de dolari, scrie Bloomberg.

Fondatorul Facebook, Mark Zuckerberg, a devenit cel de-al 26-lea cel mai bogat om din lume dupa ce oferta publica initiala a retelei de socializare a ajuns la 16 miliarde de dolari. Cu toate acestea, valoarea actiunilor listate a inregistrat o crestere de doar 23 de centi in ziua debutului lor public peste pretul de la oferta publica initiala de 38 de dolari pe actiune.

"Tinand cont de entuziasmul si de faptul ca este un eveniment asteptat de multa vreme, am crezut ca pretul va fi mult mai ridicat", a precizat Herman Leung, analist la Susquehanna Financial Group.

S&P 500 a scazut cu 4,3 procente in timpul acestei saptamani, scadere pusa pe seama nereusitei Greciei de a forma un guvern si a retrogradarii a 16 banci spaniole de catre Moody's. S&P 500 a inregistrat o scadere cu 9 procente incepand cu luna aprilie.

Evolutia averilor lui Gates sau Buffet

Bill Gates, ocupatul locului al doilea in topul celor mai bogati oameni din lume cu o avere de 59,1 miliarde de dolari, a inregistrat o scadere de 4,4%. Diminuarea averii miliardarului este pusa pe seama scaderii cu 5,45 de procente a valorii actiunilor Microsoft.

Presedintele Hathaway, Warren Buffett, al treilea cel mai bogat om din lume, a pierdut 1,1 miliarde de dolari intr-o singura saptamana. Pe 17 mai, miliardarul a incheiat o tranzactie de 142 milioane de dolari: achizitia trustului de presa General Media Inc. cu 63 de publicatii.

"Cred ca ziarele au un viitor acolo unde exista sentimentul de apartenenta la o comunitate", a declarat Buffet. Actiunile companiei Berkshire au scazut cu 2,4 procente in aceasta saptamana.

Saptamana trecuta, pierderi de 17,1 miliarde de dolari

Miliardarii lumii au inregistrat pierderi semnificative ale averilor cumulate si saptamana trecuta.

Cei mai bogati oameni de pe planeta au inregistrat in sapte zile pierderi de ordinul a circa 17,1 miliarde de dolari pe fondul pierderilor de aproximativ 2 miliarde de dolari raportate de JPMorgan Chase si a slabirii monedei euro, relateaza BFM.

Astfel, Carlos Slim, considerat la ora actuala cel mai bogat om din lume, a pierdut mai mult ca oricine. Averea magnatului mexican s-a redus cu 4,2 miliarde de dolari, actiunile sale la compania America Movil SAB diminuandu-se cu 3,82%, aceasta fiind cea mai mare scadere din decembrie 2011.

Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Premierul Marcel Ciolacu confirma faptul ca olandezii de la Damen au dat in judecata Romania, aratandu-se in acelasi timp optimist in ceea ce priveste rezolvarea pe cale amiabila a disputelor...
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput în colaborare cu unii dintre cei mai buni jucători de esports, inclusiv Zachary „zekken” Patrone, campion și MVP al turneului...
#averi miliardari, #averi bogatii lumii, #scadere averi bogatii lumii, #cei mai bogati oameni lume , #Manageri