Simona Decuseara, Epson: Tot timpul meu liber este alocat familiei

Sambata, 11 August 2012, ora 00:00
4959 citiri
Simona Decuseara, Epson: Tot timpul meu liber este alocat familiei

Simona Decuseara, manager Epson pe Romania si Bulgaria, sustine ca, daca ar fi sa-si deschida propriul business, cu siguranta al fi legat de turism si gastronomie. Ideea porneste de la pasiunea sa pentru vacantele culturale, in care ii place sa afle tot mai multe despre istorie, obiceiuri si sa guste din farmecul local.

Fiica ei este cea care ii mentine echilibrul cu viata profesionala tumultoasa, in care operatiunile Epson pentru Romania si Bulgaria depind de deciziile sale.

Mai departe, despre distanta dintre Romania si Bulgaria in ceea ce priveste stadiul afacerilor, despre cat de importanta este Romania pentru Epson si previziuni de vanzari in preajma Jocurilor Olimpice vorbeste Simona Decuseara, intr-un interviu acordat Business24.

Dumneavoastra va ocupati de businessul Epson in Romania si Bulgaria. Cum ar arata cele doua piete intr-o comparatie pe segmentul tehnologic?

Ambele piete au un potential de crestere ridicat, insa distanta dintre ele este inca mare, atat in termenii puterii de cumparare si al valorii business-ului Epson in cele doua tari, cat si in ceea ce priveste structura pietei. Spre exemplu, in Bulgaria aproape ca nu exista e-tail, in vreme ce in Romania magazinele online sunt un jucator important in IT.

Cat de importanta este Romania pentru Epson?

Romania, ca de altfel Europa de Est in ansamblu, este considerara o piata in expansiune in care Epson investeste resurse umane si financiare vizand o crestere constanta pe termen mediu si lung. Romania si Polonia sunt primele tari din Europa de Est in care s-au lansat noile modele de imprimante cu rezervor de cerneala integrat, Epson L100, L200 si L800.

Aceste imprimante reprezinta raspunsul perfect la nevoile de imprimare de calitate la costuri reduse, caracteristice Romaniei.

In plus, pe 27 septembrie, Romania va fi una dintre cele noua tari europene care va gazdui Road Show-ul anual Epson in cadrul caruia se prezinta in premiera cele mai noi produse.

Care credeti ca este tara cea mai buna pentru business: Romania sau Bulgaria?

In primul rand, Romania este o piata mult mai mare si mai dinamica. Bulgaria se misca mai incet si nu este atat de deschisa tehnologiilor noi, iar efortul de vanzare este mai indelungat.

Tendinta, in preajma Jocurilor Olimpice, este de crestere a vanzarilor de videoproiectoare. S-a intamplat asta si la JO de la Londra?

Competitiile sportive in general impulsioneaza vanzarile de videoproiectoare, dovada fiind faptul ca cele mai mari volume le-am inregistrat in luna iunie a acestui an, in perioada Campionatului European de Fotbal.

Intrucat Epson este sponsor oficial al clubului de fotbal Manchester United, in perioada campionatului european, clientii nostri au primit cadou vouchere pentru a cumpara online echipament sportiv original Manchesre United.

Ne asteptam ca si JO sa genereze vanzari in acest segment.

Rolul pe care in aveti in cadrul Epson vine dupa un lung sir de pozitii-cheie in companii IT. De ce ati ales acest domeniu?

As spune mai degraba ca domeniul m-a ales pe mine. Am inceput sa lucrez in IT inca din timpul studentiei, iar in timp m-am atasat de acest business care imi aduce multe satisfactii. E un domeniu dinamic, cu multe provocari, in care inovatia surprinde continuu, iar reusitele te fac cu adevarat fericit.

Daca ar fi sa intrati in lumea afacerilor cu propriul business, care ar fi acela?

Daca ar fi sa-mi deschid propriul business, cu siguranta ar fi ceva legat de turism, gastronomie.

Care este omul de afaceri din Romania pe care il admirati cel mai mult? De ce?

Nu admir pe cineva in mod deosebit, apreciez insa calitatile mai multor oameni de afaceri din domenii variate, pentru deciziile inspirate si abordarea profesionista, dar in acelasi timp umana pe care o au.

Cred ca puterea unui business sta in oameni din a caror diversitate avem intotdeauna de invatat, in calitatile lor profesionale si umane in egala masura. Cred, de asemenea, ca intalnirea cu oameni de valoare este cel mai de pret dar pe care viata ti-l poate face.

Romania si Bulgaria sunt doua responsabilitati uriase pentru dumneavoastra, in cadrul Epson. Cum reusiti, totusi, sa va gasiti timp si pentru propriile pasiuni?

Tot timpul meu liber este alocat familiei mele si in special fiicei mele, Maria. Strecor, totusi si cititul pe unde pot.

Si, pentru ca suntem la editia de weekend "Cum sa-i cheltuiesti", cum isi cheltuieste seful Epson pe Romania banii?

Imi plac si cartile si calatoriile, dar timpul nu este intotdeauna suficient pentru a-l investi in aceste activitati pe masura dorintelor.

Imi plac vacantele culturale, in care pot vedea locuri pitoresti, cu istorie si obiceiuri variate, cu oameni frumosi carora le face placere sa impartaseasca din farmecul local, cu povesti despre viata si gastronomie.

Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput în colaborare cu unii dintre cei mai buni jucători de esports, inclusiv Zachary „zekken” Patrone, campion și MVP al turneului...
China abandonează Rusia: Se salvează de frica SUA, după ce a primit o lovitură majoră
China abandonează Rusia: Se salvează de frica SUA, după ce a primit o lovitură majoră
Cele două națiuni, China și Rusia și-au întărit alianța, iar Xi Jinping și Vladimir Putin au făcut schimb de vizite în capitalele lor în ultimul an pentru a-și reitera angajamentul...
#interviu Simona Decuseara Epson, #Simona Decuseara familie, #pasiuni Simona Decuseara, #operatiuni Epson Romania , #Manageri