Sorin Vasilache: Cum am adus primul Shiseido SPA din estul Europei in Romania

Sambata, 20 Septembrie 2014, ora 00:00
3657 citiri
Sorin Vasilache: Cum am adus primul Shiseido SPA din estul Europei in Romania

Sorin Vasilache este unul dintre oamenii care au pus bazele primului Shiseido SPA din Europa de Est chiar in Romania, in 2013. Pentru acest proiect a renuntat la pozitia pe care o detinea intr-un centru de wellenes din Qatar.

Pe langa premisele favorabile proiectului in tara sa natala, tanarul manager a fost atras si de potentialul impresionant al tehnicii Qi.

"Aceasta presupune activarea punctelor de presiune Tsubo si eliberarea energiei Qi, energia care determina echilibrul si starea de bine, atat a sufletului, cat si a corpului", explica omul care construieste de un an de zile strategia de business pentru intregul complex Stejarii SPA.

Iubeste starea de bine, de echilibru, valori pe care mereu le-a cautat atat in viata personala, cat si in cea profesionala, tocmai de aceea a ales sa urmeze calea industriei de wellness.

Managerul recunoaste ca isi acorda cel putin doua ore pe saptamana pentru relaxare la SPA si cauta energia pentru un nou inceput de saptamana la munte, unde se relaxeaza de obicei in weekend.

Cum s-a luat decizia de a aduce tocmai in Romania primul Shiseido SPA din estul Europei?

Atat echipa noastra, cat si oficialii Shiseido, au considerat ca Stejarii Country Club este locatia ideala pentru deschiderea primului Shiseido SPA din estul Europei, completand in mod armonios serviciile si facilitatile clubului.

Mai mult decat atat, valorile brandului Shiseido sunt in stransa legatura cu misiunea si valorile Stejarii Country Club, fiind considerat un proiect unic in regiune.

Cum a fost primit conceptul Shiseido SPA in Romania?

Conceptul Shiseido SPA a avut parte de o reactie pozitiva si este foarte apreciat de publicul din Romania, datorita noutatilor prezentate si standardelor pe care centrul le-a impus pe piata autohtona. Shiseido SPA a obtinut in acest an certificarea "EuropaSPA day SPA", ce recunoaste indeplinirea standardelor internationale in materie de servicii, siguranta, igiena si infrastructura, specifice acestui domeniu. Astfel, Shiseido SPA at Stejarii Country Club este, in prezent, singurul SPA din Romania care detine aceasta acreditare.

Toate tratamentele din meniul Shiseido SPA folosesc o tehnica unica in lume, ce apartine exclusiv brandului japonez si anume - tehnica Qi. Aceasta presupune activarea punctelor de presiune Tsubo si eliberarea energiei Qi, energia care determina echilibrul si starea de bine, atat a sufletului, cat si a corpului.

Care au fost cele mai mari dificultati cu care v-ati confruntat in procesul de implementare Shiseido SPA in Romania?

Nu am intampinat provocari majore in implementare. In general, in aceasta industrie e nevoie de timp pentru educarea consumatorului roman in privinta concepului de SPA autentic. In strainatate, este un lucru absolut firesc sa mergi la SPA, comparativ cu frecventarea unei sali de fitness. Perceptia publicului roman incepe sa se contureze in directia corecta in acest sens, de aceea, ne mentinem increzatori.

Era un concept cunoscut, pe care oamenii il asteptau cu nerabdare sau ati fost nevoiti sa educati publicul sa imbratiseze conceptul?

Conceptul era cunoscut in principal de persoanele care foloseau produsele Shiseido. Acestea au fost primele care au dorit sa traiasca experienta Shiseido si care ne-au vizitat chiar in perioada inaugurarii SPA-ului. Persoanele care au ajuns in timp sa cunoasca conceptul au fost fascinate odata cu primul tur al SPA-ului si cu prezentarea tuturor facilitatilor.

Cum estimati ca veti incheia, din punct de vedere financiar, primul an de activitate in Romania?

La momentul actual, este dificil de prognozat o cifra, tinand cont de faptul ca inca suntem la inceput de drum, insa suntem onorati ca am reusit sa contribuim la consolidarea industriei de profil, prin primul Shiseido SPA din Europa de Est.

Ce planuri de business si ce obiective v-ati propus pentru 2015?

Obiectivul principal al Shiseido SPA este de a ajunge in topul alegerilor consumatorilor.

Shiseido SPA din cadrul Stejarii nu este prima dumneavoastra experienta de management de SPA. V-ati format experienta de management, printre altele, si la un SPA din Qatar. Puteti face o comparatie intre un SPA din Romania si unul din Qatar, din perspectiva manageriala?

Fiind vorba de un SPA international, conceptul de baza se respecta si se aplica in acelasi mod, indiferent de locatie. Diferentele culturale isi pun amprenta pentru un manager de SPA, care va trebui sa se adapteze cerintelor si obiceiurilor specifice tarii respective.

Ce v-a determinat sa renuntati la Qatar si sa va intoarceti in Romania?

Complexitatea si unicitatea proiectului in care sunt implicat in prezent au fost motivele care au stat la baza deciziei de a reveni in tara.

Ce v-a atras spre industria SPA pentru a va dezvolta o cariera?

Conceptul de SPA imbina componenta de stare de bine, de echilibru si cea de lifestyle, domenii pe care le-am considerat intotdeana atractive si pline de provocari. Este o industrie in plina dezvoltare si foarte activa.

Obisnuiti si dumneavoastra sa va relaxati la SPA? Cat timp acordati acestui rasfat?

Acord cel putin doua ore pe saptamana activitatilor de relaxare la SPA.

Care este terapia dumneavoastra preferata? De ce?

Terapia preferata este Kuroho Body Massage Bliss - o experienta deosebita de 2 ore, care incepe cu o exfoliere completa a corpului si in cadrul careia se foloseste dusul Vichy. Urmeaza un masaj corporal Qi, care actioneaza asupra punctelor tsubo si a fluxului energetic al corpului. Tratamentul se incheie cu aplicarea unei creme hidratante pe intreg corpul.

Cum altfel mai alegeti sa va relaxati in weekenduri si vacante?

Sunt pasionat de calatorii. In weekend, de obicei, optez pentru excursii la munte, ce imi ofera toata energia necesara pentru a incepe cu succes o noua saptamana.

Sorin Vasilache este responsabil de construirea strategiei de afaceri pentru Stejarii SPA si de supervizarea punerii in aplicare. Mai mult decat atat, el este responsabil pentru toate operatiunile Stejarii SPA si gestioneaza activitatile de echipa.

De asemenea, are o experienta de 9 ani de locuri de munca legate de management, in companii multinationale, precum si un interval de 3 ani de lucru in sectorul SPA si Wellness. Jobul de SPA Manager este precedat de pozitia similara avuta in Qatar, pentru un lant renumit de hoteluri.

HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
Evoluția Cifrei De Afaceri Din Comerțul Cu Ridicata Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule si motociclete) a scăzut, in luna ianuarie, cu 20%...
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a virat suma de 286.390.685,13 lei, în vederea decontării facturilor pentru 237 de obiective finanţate prin Programul...
#Sorin Vasilache Shiseido Spa, #Shiseido Spa Romania, #Stejarii Country Club Spa , #Manageri