Tata a decis: Cirus Mistry va fi noul CEO al companiei

Joi, 24 Noiembrie 2011, ora 13:13
1694 citiri
Tata a decis: Cirus Mistry va fi noul CEO al companiei

Tata, cea mai mare companie indiana, l-a ales ca nou director general pe Cirus Mistry, membru al boardului, care ii va prelua responsabilitatile CEO-ului in functie, Ratan Tata, in luna decembrie 2012.

Alegerea ii surprinde pe cei care urmaresc indeaproape evolutia companiei, intrucat soseste dupa mai mult de un an de discutii cu privire la persoana care va conduce cel mai mare grup de afaceri din India.

Mistry are 43 de ani si face parte din familia care are cele mai multe actiuni in acest grup, potrivit unui comunicat citat de Bloomberg.

In august 2010, compania a numit o comisie de cinci membri care a cautat in acest timp un succesor pentru Ratan, care si-a anuntat intentia de a se retrage din afaceri dupa doua decenii in care a condus cu succes compania din Mumbai.

Mistry era unul dintre cei cinci insarcinati cu gasirea noului CEO, dar s-a retras in momentul in care a hotarat ca doreste sa candideze chiar el pentru functie, a declarat purtatorul de cuvant al grupului, Debasis Ray.

Alegandu-l pe Mistry, compania a ales pentru conducerea sa un membru al comunitatii parsi, exact ca fondatorii companiei, dar si mostenitorul a 18% din compania Tata.

Alegerea este privita cu scepticism de unii analisti, dar cu incredere, de catre cel care va lua locul lui Ratan Tata.

"E un fel de enigma pentru noi. El trebuie sa inlocuiasca un om extraordinar de mare. Nu stim daca are suficienta credibilitate", a declarat U.R. Bhat, director general al Dalton Capotal Advisors India din Mumbai.

"Sunt constient ca mi-a fost incredintata o responsabilitate enorma, o mostenire cu greutate", a raspuns Mistry, intr-un comunicat.

Mistry este cunoscut in India doar sub umbrela afacerii condusa de tatal sau. Acum, el are la dipozitie un an pentru a face o impresie buna si pentru a deveni un profesionist sub indrumarea lui Ratan Tata, cel care a contribuit enorm la dezvoltarea companiei ca o companie globala, prin achizitia Corus Group si Jaguar Land Rover.

Tata produce o varietate mare de masini, de la Jaguar XJ, cu preturi de 73,700 de dolari, pana la Nano, care costa 2,800 de dolari, produce otel, sare si are plantatii de ceai pe teren propriu.

Mai mult decat atat, India datoreaza acestei companii 5% din Produsul Intern Brut.

Infinix intră pe piața din România! Producătorul oferă telefoane de buget, cu specificații decente. Care sunt prețurile
Infinix intră pe piața din România! Producătorul oferă telefoane de buget, cu specificații decente. Care sunt prețurile
Compania Infinix Mobility, cunoscută pentru tehnologiile inovative și telefoanele de buget, mid-range și high-end, își extinde acum operațiunile pe piața din România. Fondată în 2013,...
Cum obții o întâlnire cu bărbatul de 1.500 de miliarde de dolari: Ai nevoie de o idee și un om
Cum obții o întâlnire cu bărbatul de 1.500 de miliarde de dolari: Ai nevoie de o idee și un om
Marii bogătași și finanțatori de la New York, Londra sau Hong Kong tânjesc chiar pentru o întâlnire de doar 10 minute cu unul dintre cei mai căutați bărbați din Orientul Mijlociu....
#Tata CEO, #noul director Tata, #inlocuitor Ratan Tata , #Manageri