Top 5 cele mai instarite femei din lume FOTO

Marti, 27 August 2013, ora 12:56
3526 citiri
Top 5 cele mai instarite femei din lume FOTO

Cele mai bogate femei din lume conduc adevarate imperii financiare, cu cifre de afaceri de miliarde de euro anual si administreza averi impresionante, dovedind sunt manageri eficienti, cu viziune si strategie.

In clasamentul Forbes, al celor mai instarite femei din lume, se afla anul acesta 138 de personalitati. Primele cinci ocupante ale topului au, impreuna, aproximativ 130 de miliarde de euro, in crestere usoara fata de anul trecut.

1. Mostenitoarea imperiului L'Oreal, Liliane Bettencourt

La fel ca si in alti ani, pe prima pozitie se afla mostenitoarea imperiului L'Oreal, Liliane Bettencourt, cu o avere estimata la 30 de miliarde de dolari, (22,4 miliarde de euro) pe care o detine impreuna cu familia sa. Impreuna, familia Bettencourt dispune de 30% din afacerea L'Oreal, companie infiintata de tatal lui Liliane, in 1957.

In urma cu un an, instanta a decis ca Liliane Bettencourt, in varsta de 90 de ani, sufera de o forma de dementa, motiv pentru care finantele familiei au trecut sub supravegherea unui nepot. Bettencourt a fost si ramane, insa, cea mai instarita femeie din lume, statut social pe care il detine din 1999.

2. Cofondatoarea afacerii Wal-Mart, Christy Walton

Cu o avere de 28,2 miliarde de dolari (21 miliarde de euro), confondatoarea lantului de magazine Wal-Mart, Christy Walton, se afla pe locul al doilea. Ea a inceput sa conduca afacerea inceputa de sotul sau, John Walton, in 2005, dupa ce acesta a decedat, in urma unui accident de avion. Lantul de magazine Wal-Mart este cel mai mare retailer la nivel mondial, cu afaceri de 447 miliarde de dolari anul trecut.

3. Mostenitoarea afacerii Wal-Mart, Alice Walton

Pe locul al treilea se afla Alice Walton, care a dobandit o avere de 26,3 miliarde de dolari (19,6 miliarde de euro), tot pe baza afacerilor lantului de magazine Wal-Mart. Alaturi de alte nume sonore de filantropi, precum Bill Gates, Paul Allen sau Steve Ballmer, Alice Walton face donatii importante. Cea mai recenta actiune de acest gen donarea sumei de 1,7 milioane de dolari unei scoli din Washington.

4. Doamna minelor, Iris Fontbona

Iris Fontbona, supranumita "doamna minelor", controleaza alaturi de cei trei fii ai sai (Jean-Paul, Andronico si Guillermo Luksic) compania miniera Antofagasta, una dintre cele mai mari companii producatoare de cupru din lume. Averea acumulata de Iris Fontbona este de aproximativ 17,4 miliarde de dolari (13 miliarde de euro).

Sotul sau a murit de cancer, in 2005, iar de atunci, Iris Fontbona a preluat conducerea companiei, dar si a altor firme din imperiul intemeiat de sotul sau. Familia Luksic mai administreaza afaceri si in alte domenii, precum energie, transporturi, servicii, bauturi sau bunuri de larg consum.

5. Cea mai bogata femeie din regiunea Asia-Pacific

Georgina Rinehart, cea mai instarita femeie din regiunea Asia-Pacific, a monstenit grupul minier Hancock Prospecting, de la tatal sau. Estimarile facute de Forbes arata ca ea castiga intr-o singura zi 52 de milioane de dolari, dar scaderile de pret din ultimii ani din domeniu i-au scazut averea neta cu aproape un miliard dolari. Chiar si asa, in acest moment administreaza o avere de 17 miliarde dolari (12,7 miliarde de euro).

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Un director al FMI transmite că nu există riscul unei recesiuni globale. "În acest moment, va fi nevoie de mult pentru a deraia această economie"
Un director al FMI transmite că nu există riscul unei recesiuni globale. "În acest moment, va fi nevoie de mult pentru a deraia această economie"
Unul dintre cei mai importanţi economişti ai Fondului Monetar Internaţional a semnalat un risc redus de recesiune globală, în ciuda zgomotelor continue de incertitudine geopolitică,...
Microsoft renunță la aplicația Teams în suita Office. Care este motivul
Microsoft renunță la aplicația Teams în suita Office. Care este motivul
Microsoft a anunțat recent că va separa aplicația Teams de suita Microsoft 365, decizie luată pentru a evita complicatiile legale și pentru a oferi claritate clienților, conform...
#cele mai bogate femei afaceri lume, #femei afaceri, #top cele mai bogate femei , #Manageri