UPDATE Hayssam, scos din locatia secreta si adus la penitenciar

Marti, 23 Iulie 2013, ora 12:00
1728 citiri
UPDATE Hayssam, scos din locatia secreta si adus la penitenciar

Omul de afaceri judecat pentru terorism Omar Hayssam a fost transferat dintr-un Centru de Retinere si Arest Preventiv al Politiei in penitenciar, a anuntat Politia Romana intr-un comunicat de presa.

In comunicatul de presa transmis marti de IGPR, se mentioneaza ca "in cursul acestei zile, condamnatul Omar Hayssam a fost transferat dintr-un Centru de Retinere si Arest Preventiv al Politiei Romane intr-o unitate din cadrul Administratiei Nationale a Penitenciarelor.

Reamintim faptul ca, acesta s-a aflat, din data de 19 iulie a.c., in custodia Politiei Romane, fiind introdus intr-un Centru de Retinere si Arest Preventiv pe baza celor trei mandate de executare a pedepsei cu inchisoare emise pe numele sau.

Acesta a fost condamnat la 3 ani de inchisoare pentru bancruta frauduloasa in iunie 2010, la 20 de ani inchisoare pentru acte de terorism in octombrie 2012 si la 16 ani inchisoare pentru inselaciune cu consecinte deosebit de grave si asociere in vederea savarsirii de infractiuni in noiembrie 2012".

Marti dimineata, autoritatile nu l-au adus pe sirian la Tribunalul Bucuresti, unde trebuia sa se judece un nou termen in dosarul "Manhattan", in care este acuzat de savarsirea infractiunii de delapidare.

Judecatorii au anuntat ca au trimis luni adrese catre DGPMB si Administratia Nationala a Penitenciarelor pentru a fi citat Omar Hayssam in acest proces iar raspunsul celor doua institutii a fost ca nu stiu unde se afla incarcerat sirianul.

Cum nici avocatul lui Omar Hayssam nu s-a prezentat la proces, instanta a fost nevoita sa amane dosarul pentru 9 septembrie.

Separat, tribunalul a stabilit pentru 31 iulie discutarea cererii DIICOT privind arestarea preventiva a lui Omar Hayssam si a fratelui acestuia, Mohamad Omar.

Omar Hayssam a fost trimis in judecata in acest dosar in octombrie 2012 de procurorii DIICOT, alaturi de fratele sau, Mohamad Omar, cumnatul lui, Mihai Nasture, si doi parteneri de afaceri, Viorel Vasile Mafteuca si Doina Farladanschi.

Potrivit DIICOT, cei cinci au constituit un grup infractional organizat si au actionat premeditat si planificat in vederea nerestituirii creditelor si trecerii patrimoniilor SC Bucovina Mineral Water si SC Rio Soft Drinks SA in cadrul altor societati din "Grupul Manhattan".

Procurorii sustin ca Hayssam si complicii lui au contractat imprumuturi bancare in numele Bucovina Mineral Water si Rio Soft Drinks SA, dupa care au transferat patrimoniile celor doua companii (fabrica de sucuri Rio din Timisoara si fabrica de imbuteliere ape minerale si sucuri Bucovina din Vatra Dornei) catre alte societati reale sau fantoma din "Grupul Manhattan".

Prejudiciul produs este de 78,4 milioane de lei pentru infractiunea de delapidare, 4.171.261,86 de dolari, respectiv 2.295.698 de lei pentru infractiunea de evaziune fiscala, 17,3 milioane de lei pentru infractiunea de spalare a banilor, totalul fiind de aproximativ 20 milioane de euro.

Omar Hayssam a fost condamnat de instantele din Romania in patru dosare: 20 de ani de inchisoare pentru rapirea jurnalistilor in Irak, 16 ani de inchisoare in dosarul "Volvo Truck", 3 ani de inchisoare in dosarul "Foresta Nehoiu", 2 ani de inchisoare pentru trecerea frauduloasa a frontierei. Primele trei condamnari sunt definitive.

Hayssam a fost adus vineri dimineata in Romania.

Care vor fi primele telefoane echipate cu noul procesor Snapdragon 8 Gen 4
Care vor fi primele telefoane echipate cu noul procesor Snapdragon 8 Gen 4
Yogesh Brar a anunțat recent pe platforma X (fosta Twitter) că primele dispozitive echipate cu noua generație de procesor Snapdragon 8 Gen 4 vor fi lansate în octombrie 2024, iar detaliile...
Apple se pregătește să anunțe noile iPad-uri pe 7 mai
Apple se pregătește să anunțe noile iPad-uri pe 7 mai
Apple se pregătește să lanseze o nouă generație de tablete iPad într-un eveniment online programat pentru data de 7 mai. După mai bine de un an și jumătate de la ultima actualizare a...
#proces Manhattan Hayssam, #aducere Hayssam tribunal, #judecare Hayssam , #Manageri