Vosganian: Privatizarea Cuprumin se va face pentru un pret intre 40 si 80 de milioane de euro

Joi, 13 Iunie 2013, ora 15:50
2181 citiri
Vosganian: Privatizarea Cuprumin se va face pentru un pret intre 40 si 80 de milioane de euro

Ministrul Economiei, vicepresedintele PNL Varujan Vosganian, a afirmat joi ca i-a prezentat premierului Victor Ponta lista companiilor interesate de privatizarea Cuprumin, punctand ca in urma evaluarilor, pretul de vanzare ar oscila intre 40 si 80 de milioane de euro.

"Am prezentat primului ministru lista companiilor care si-au manifestat, prin scrisori de intentie, am anexat si scrisori de intentie, la anuntul preliminar privind Cuprumin. Pot sa va spun ca sunt opt companii, dintre care trei sunt printre primele zece din lume. Despre celelalte cinci nu stiu exact ce sa va spun, pentru ca unele s-ar putea sa fi fost special facute cu contributii de capital in spate pe care, in acest moment, inca nu le identificam", a declarat Vosganian, joi, intr-o conferinta de presa sustinuta la sediul PNL.

El a mentionat ca a avut, in cursul acestor zile, un dialog cu acele cabinete de avocatura care asigura expertiza in acest caz, dar si cu Ministerul Mediului, pentru a afla care sunt obligatiile de mediu.

"In momentul de fata evaluarile sunt intre 40 si 80 de milioane de euro dar plafonul de sus este excesiv, probabil ca cifra finala a ofertei noastre va fi undeva in jurul nivelului minim", a adaugat Vosganian.

Ministrul Economiei a precizat ca saptamana viitoare va fi depus si memorandumul privind privatizarea Plafar, punctand ca in acest caz exista doua scrisori de intentie din strainatate si trei din Romania.

"La Plafar avem un dialog cu aceste companii, dar inca nu am angajat consultantul pentru caietul de sarcini pentru ca memorandumul abia acum se aproba. Exista unele companii la care este nevoie de unele clarificari de natura patrimoniala. Si Sanevitul este una dintre ele", a explicat ministrul liberal.

Vosganian a mai mentionat ca a avut o discutie cu premierul Ponta, iar acesta a fost de acord, ca in cazul Aversa sa se modifice conditiile de licitare, astfel incat compania sa devina mai atractiva.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Sony se pregătește să lanseze o versiune îmbunătățită a consolei PlayStation 5
Sony se pregătește să lanseze o versiune îmbunătățită a consolei PlayStation 5
Sony se pregătește să lanseze o versiune îmbunătățită a consolei sale de gaming, PlayStation 5 Pro, care ar urma să ajungă pe piață până la finalul acestui an. Noua consolă va...
Xiaomi se pregătește să lanseze modelul 14T Pro. Cu ce specificații vine
Xiaomi se pregătește să lanseze modelul 14T Pro. Cu ce specificații vine
Xiaomi se pregătește să lanseze modelul 14T Pro, o variantă mai accesibilă a seriei sale flagship, care promite performanțe de top cu mici compromisuri pentru a menține prețul accesibil....
#privatizare CupruMin, #pret vanzare cuprumin, #Vosganian investitori Cuprumin , #Privatizare