Afaceri in voga

Joi, 28 Mai 2009, ora 10:13
1278 citiri
Afaceri in voga

Nu sunt idei de afaceri noi care sa functioneze in mod miraculos pe timp de criza economica.

Sunt domenii de business care in strainatate au succes de mult timp deja. Sunt afaceri mici, dar care aduc un profit stabil si care de curand au inceput sa fie "la moda" si la noi in tara.

Atelierele de arhitectura peisagistica, pensiunile pentru animale si centrele de after-school erau, pana ieri, afaceri carora niciun roman nu le dadea prea multe sanse.

Au fost insa si exceptii. Iar astazi, cei cativa care au avut incredere in aceste domenii incep sa aiba succes in ciuda vremurilor de restriste. Pensiunile pentru animale sunt printre primele afaceri de gen care au inceput sa castige teren in Romania.

In parte pentru ca veniturile romanilor par sa creasca invers proportional cu timpul liber, dar si pentru ca majoritatea statiunilor de vacanta si a resorturilor nu accepta animale.

Kris Trading exista pe piata de 13 ani. Cristian Vatau, proprietarul pensiunii, povesteste ca a inceput afacerea cu 3.700 metri patrati de teren in Popesti - Leordeni unde, cu o investitie de 8.000 de dolari, a acoperit costul utilitatilor si a construit zece boxe pentru animale si un teren de joaca.

Apoi, cu banii castigati in vara ce a urmat, Vatau a construit inca o pensiune. In 2005 cifra de afaceri a firmei atingea suma de 2 milioane de euro (din care 650.000 euro profit).

In 2006 suma era cu 80% mai mare mai ales datorita fermei de animale de companie dezvoltata ulterior, iar in 2008 ajungea la aproximativ 2,5 milioane de euro.

Profitul provenit din vanzarea de animale ii aduce lui Vatau in jur de 60.000 de euro lunar. 

Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Peste 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni, a anunţat, joi, 28 martie, subprefectul judeţului...
#criza, # profit, # companie , #Profit