Afacerile iQuest au crescut cu peste 40% in 2011

Joi, 15 Martie 2012, ora 14:20
1548 citiri
Afacerile iQuest au crescut cu peste 40% in 2011

Compania iQuest, specializata in dezvoltarea de solutii si servicii customizate de software, a inregistrat anul trecut afaceri de 16 mil. euro, in crestere cu peste 40% fata de 2010, peste 90% din business fiind realizat pe piata vest europeana.

Compania a inregistrat o crestere semnificativa si pe piata locala, unde iQuest a adaugat in portofoliu 11 clienti noi.

"In 2011 am inregistrat o crestere de peste 40% a cifrei de afaceri, cresterea fiind peste valoarea estimata la inceputul anului trecut. In plus, ne-am mentinut o strategie axata pe calitate, fapt care se reflecta intr-o rata de retentie a clientilor de peste 90%. In toata aceasta perioada, ne-am adancit know-how-ul despre afacerile clientilor din domenii precum telecom, life sciences, servicii financiare sau mobile", a declarat Cornelius Brody, CEO iQuest.

Clientii externi din industriile de telecom si life sciences au inregistrat anul trecut cele mai mari ponderi in business, in timp ce clientii autohtoni au contribut cu aproximativ 1 milion euro la cifra de afaceri a iQuest.

Printre solutiile de succes ale companiei livrate anul trecut pe plan local se numara "speak to me", o aplicatie de text-to-speach, adresata in special sectorului public.

Printre clientii internationali se numara companii precum Roche, Vodafone, Puma, Financial Times sau Virgin Atlantic.

Oficialii companiei estimeaza pentru acest an o crestere a cifrei de afaceri de 20%, la putin peste 19 milioane euro.

"Pentru 2011 prognozasem initial o crestere de 20-25% si am incheiat anul cu un business mai mare cu peste 40%, cu un avans general pe toate segmentele strategice. Preferam intotdeauna sa fim precauti in prognoze si apoi sa le depasim. In acest spirit ma astept la o crestere de 20% pentru acest an, bazandu-ne pe aceeasi abordare a pietei", a precizat Cornelius Brody.

iQuest numara la sfarsitul anului trecut aproximativ 400 de angajati la nivel national, cu 76 mai multi decat in ianuarie 2010.

Compania iQuest este consacrata pe piata de IT prin solutiile si serviciile complete adresate companiilor. Solutiile iQuest oferite in Romania sunt: Enterprise Resource Planning, Business Intelligence, Customer Relationship Management, Management de documente si colaborare, E-commerce, virtualizarea infrastructurii IT, solutii pentru platforme mobile si solutii customizate.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Dotare obligatorie pentru o categorie de operatori economici. Riscă amenzi de până la 10.000 de lei sau suspendarea activității în caz contrar
Dotare obligatorie pentru o categorie de operatori economici. Riscă amenzi de până la 10.000 de lei sau suspendarea activității în caz contrar
Operatorii economici care nu vor respecta obligaţia de a asigura dotarea automatelor comerciale cu aparate de marcat electronice fiscale (AMEF), în vederea transmiterii datelor fiscale către...
Planuri mari pentru Portul Constanța. Sorin Grindeanu: ”Ne dorim extinderea cooperării cu partenerii din Emiratele Arabe Unite”
Planuri mari pentru Portul Constanța. Sorin Grindeanu: ”Ne dorim extinderea cooperării cu partenerii din Emiratele Arabe Unite”
Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, afirmă vineri că mesajul pe care l-a avut în cadrul întrevederii, de la Abu Dhabi, cu cei din conducerea companiei DP World (Dubai Ports) este că ne...
#cifra de afaceri iQuest, #profit iQuest, #rezultate financiare iQuest , #Profit