Airbus vaneaza un contract de 100 de miliarde de dolari

Marti, 25 Septembrie 2007, ora 09:30
1196 citiri

Producatorul concureaza cu principalul sau competitor, Boeing, pentru onorarea unei comenzi-record catre US Air Force.

Airbus incearca sa profite de relatiile speciale dintre Marea Britanie si Statele Unite in competitia pentru a onora o comanda de peste 100 de miliarde de dolari (71 de miliarde de euro) pentru a furniza aeronave pentru reincarcarea petrolierelor US Air Force (fortele aeriene ale Statelor Unite).

Una dintre cele mai mari comenzi din istorie, in domeniul apararii, i-ar putea aduce Angliei un castig de peste 6 miliarde de dolari (4,2 miliarde de euro).

Unul dintre motivele cu care Airbus incearca sa-i convinga pe oficialii americani este legat de faptul ca 75% din aeronavele cu care vor fi executate transporturi petroliere, modelul A330 va fi construit in America sau in Marea Britanie.

La acest capitol insa, Boeing, competitorul numarul unu pe plan international al Airbus, ar putea avea castig de cauza. 85% din modelul sau 767, care indeplineste conditiile US Air Force, va fi produs in SUA, potrivit oficialilor Boeing, citati de cotidianul britanic "The Times".

Boeing mai are un atu: daca va obtine comanda, programul de petroliere va aduce 44.000 de noi locuri de munca in Statele Unite.

Continuarea in <a href=http://www.evz.ro/article.php?artid=323984>Evenimentul Zilei</a>

<b>Bloombiz</b>

<b>Bloombiz.ro Newsletter </b>

Aboneaza-te la <a href=http://newsletter.vodanet.ro/gateway/?a=YT1CbG9vbWJpel8xMiZiW109aW5mb2Jsb29tYml6XzE4 target=_blank>newsletter-ul infoBloombiz</a> ca sa primesti in fiecare dimineata, prin e-mail, ultimele informatii legate de companii, afaceri, economie, piata imobiliara, plasamente financiare, cariere si lifestyle.

HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
Evoluția Cifrei De Afaceri Din Comerțul Cu Ridicata Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule si motociclete) a scăzut, in luna ianuarie, cu 20%...
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a virat suma de 286.390.685,13 lei, în vederea decontării facturilor pentru 237 de obiective finanţate prin Programul...