Apple sfideza pietele cu vanzarile de PC-uri Mac

Miercuri, 16 Noiembrie 2011, ora 08:12
2911 citiri
Apple sfideza pietele cu vanzarile de PC-uri Mac

Vanzarile de computere Mac de la Apple au avut un start bun in acest trimestru si ar putea usor ajunge la 5,3 milioane de unitati vandute pana la sfarsitul acestui an, arata raportele analistilor.

Pe baza datelor de la NPD Group, Gene Munster, un analist economic de la Piper Jaffray a constatat ca vanzarile de computere Mac in SUA a crescut cu 19% in luna octombrie fata de aceeasi perioada a anului trecut. Cresterea de la an la an este foarte puternica, dat fiind faptul ca Apple a actualizat MacBook-ul Air anul trecut, scrie News.Cnet.com.

Per ansamblu, Wall Street estimeaza o crestere de 25% a vanzarilor de MacBook in ultimul trimestru al anului. Daca estimarile economistilor se dovedesc adevarate, Apple ar putea vinde 5,2 milioane de unitati in ultimele luni ale anului.

In acest context, analistul Munster considera ca vanzarile de Mac vor reprezenta 18% din veniturile totale ale companiei Apple pentru ultimul trimestru al anului.

In plus, MacBook se dovedeste a fi popular si pe piata europeana a PC-urilor, care inregistreaza un trend de scadere. Astfel, desi comenzile Apple catre Europa de Vest din cel de-al treilea trimestru au scazut cu mai mult de 11% fata de anul trecut, conform datelor de la Gartner, celelalte companii de IT au inregistrat scaderi de comenzi si mai drastice.

Acer a inregistrat scaderi de 45% la comenzile sale catre Europa.

Desi se afla pe locul 5 in ceea ce priveste producatorii de PC-uri, Apple si-a crescut cota de piata de la 5,7% la 7,6% si si-a dublat castigurile, atat din pietele de consum cat si din cele de afaceri.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Samsung se află în plin proces de dezvoltare a unui nou chipset: Exynos 2500
Samsung se află în plin proces de dezvoltare a unui nou chipset: Exynos 2500
Samsung se află în plin proces de dezvoltare a unui nou chipset, Exynos 2500, care promite să fie o versiune îmbunătățită a modelului actual, Exynos 2400. Noul procesor este proiectat...
Huawei a lansat oficial noua sa serie de telefoane, Huawei Pura 70. La ce prețuri sunt oferite dispozitivele
Huawei a lansat oficial noua sa serie de telefoane, Huawei Pura 70. La ce prețuri sunt oferite dispozitivele
Huawei a lansat oficial în China noua sa serie de telefoane, Huawei Pura 70, care include modelele Pura 70, Pura 70 Pro, Pura 70 Pro+ și Pura 70 Ultra. Lansarea coincide cu aniversarea a 12...
#Apple profit, #Apple vanzari crestere, #vanzari Mac , #Profit