Astra Asigurari si-a sporit profitul net la 18 mil lei

Vineri, 12 Noiembrie 2010, ora 12:38
1349 citiri
Astra Asigurari si-a sporit profitul net la 18 mil lei

Astra Asigurari a inregistrat un profit net de 18 milioane lei in primele noua luni din acest an, in crestere de 4,3 ori fata de aceeasi perioada a anului trecut, a anuntat vineri compania, transmite NewsIn.

Volumul primelor brute subscrise totale nete de anulari directe si primiri in reasigurare (viata si non-viata) inregistrate de companie dupa primele noua luni se ridica la 841,24 milioane lei, din care 829,87 milioane lei reprezinta volumul primelor brute subscrise la asigurari generale, in crestere cu 37% fata de finele trimestrului III 2009.

Pe clase de asigurare, in perioada ianuarie-septembrie, Astra Asigurari a obtinut 655 milioane lei din prime brute subscrise la asigurari auto, in crestere cu 53% fata de perioada similara a anului trecut, din care 453 milioane lei din prime brute subscrise la RCA, in crestere cu 144%.

De asemenea, compania a raportat prime brute subscrise in suma de 115 milioane lei pe segmentul de asigurari cladiri si bunuri, reprezentand segmentul de business cu o cota de 14% din totalul portofoliului detinut.

Asigurarile de viata au inregistrat o crestere de 58% fata de primele noua luni din 2009 si prime brute subscrise in suma de 11,4 milioane lei;

"Daunele platite de companie au inregistrat in trimestrul III 2010 o crestere cu 59% fata de trimestrul III 2009, de la 233 milioane lei la la 371 milioane lei.

In cea mai mare parte, cresterea a fost inregistrata la plata daunelor pentru asigurari generale, in vara acestui an, Astra fiind primul asigurator din piata care a platit celor afectati de inundatiile din Moldova dosarele rezultate in urma daunelor produse la locuinte", se arata in comunicat.

Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Premierul Marcel Ciolacu confirma faptul ca olandezii de la Damen au dat in judecata Romania, aratandu-se in acelasi timp optimist in ceea ce priveste rezolvarea pe cale amiabila a disputelor...
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput în colaborare cu unii dintre cei mai buni jucători de esports, inclusiv Zachary „zekken” Patrone, campion și MVP al turneului...
#astra, #asigurari, #profit, #viata , #Profit