Banca Transilvania plateste dobanzi cu pana la 1,25 % mai mici

Sambata, 25 Iulie 2009, ora 09:51
1937 citiri
Banca Transilvania plateste dobanzi cu pana la 1,25 % mai mici

Banca Transilvania a redus dobanzile platite la economiile atrase cu pana la 1,25 puncte procentuale, noile dobanzi practicate de banca fiind intre 8% si 12% pe an pentru depozitele in lei si de cel mult 5,5% pe an la economiile in valuta, a anuntat vineri banca, potrivit NewsIn.

Astfel, in cazul depozitelor la termen in moneda nationala, Banca Transilvania plateste dobanzi anuale intre 11% si 11,5%, in functie de perioada de constituire.

Dobanda practicata la depozitele pe produse specifice variaza intre 8% pe an, pentru contul de economii destinat companiilor cu sume de pana la 5 milioane lei, si 12% pe an, pentru Depozitul pe 210 zile.

La depozitele la termen in moneda europeana, dobanzile sunt cuprinse in intervalul 4 -4,25%, in functie de maturitate, in timp ce dobanda practicata la depozitele pe produse specifice variaza intre 3% si 5,5%, cu exceptia Contului Marit pentru populatie, la sume de pana la 1.000 euro, pentru care Banca Transilvania plateste dobanzi de 0,10% pe an.

In acelasi timp, banca a scazut si dobanzile la depozitele la termen in dolari, in prezent situandu-se intre 2,25% si 3,25% pe an, in functie de perioada economisirii.

Banca Transilvania percepe un comision pentru deschiderea de cont de 3 lei pentru populatie, 5 lei pentru organizatiile non-profit si de 10 lei pentru persoane juridice.

Pentru constituirea unui depozit in lei sau in valuta, banca nu percepe niciun comision suplimentar, precum nici pentru depunerile de numerar.

In acelasi timp, banca percepe un comision de 0,4%, dar nu mai putin de 2,5 lei, pentru populatie si de 0,55% pentru companii pentru ridicarile de numerar in lei, in timp ce ridicarile de numerar in valuta se comisioneaza cu 0,4%, dar nu mai putin de 1 euro, pentru populatie si cu 0,5%, dar cel putin 3 euro, pentru companii.

In cazul lichidarii depozitului inainte de termen, banca acorda dobanda la vedere pe perioada mentinerii banilor, mai arata comunicatul.

Guvernul roman da cu o mana, dar ia cu doua, mai ales ca vrea sa creasca taxele din nou in 2025
Guvernul roman da cu o mana, dar ia cu doua, mai ales ca vrea sa creasca taxele din nou in 2025
Guvernul a aprobat o schema de ajutor de stat pentru activitati productive si pentru industria prelucratoare, o schema mult asteptata pentru mediul de afaceri, in valoare de 500 de milioane de...
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Mumbai a devenit capitala asiatică cu cel mai mare număr de miliardari, depăşind Beijingul, potrivit unei liste a bogaţilor la nivel mondial, realizată de Hurun Research Institute, transmite...
#bt, #comision, #depozite, #dobanzi , #Profit