Bancile cu profit vor cumula castiguri de maximum 2 mld

Duminica, 21 Noiembrie 2010, ora 23:36
924 citiri
Bancile cu profit vor cumula castiguri de maximum 2 mld

Guvernul estimeaza ca bancile cu profit vor cumula castiguri de maximum doua miliarde lei in acest an, usor mai mici decat in 2009, iar veniturile obtinute la buget din impozitul pe profitul institutiilor vor insuma numai 320 milioane lei, cu circa 1 miliard de lei sub valoarea din bugetul initial, precizeaza Mediafax.

Proiectul celei de-a doua rectificari bugetare din acest an prevede ca veniturile din impozitul pe profitul bancilor comerciale vor fi cu 430 milioane de lei mai mici decat estimarea de la prima rectificare bugetara, din luna august.

In luna august, Guvernul anticipa ca veniturile din impozitul pe profitul bancilor vor fi cu 522,5 milioane de lei mai mici decat cele din bugetul initial pe 2010, respectiv decat 1,27 miliarde de lei.

Per total, Executivul arata In document ca veniturile din impozitul pe profit sunt cu 770 milioane lei mai mici decat estimarea din luna august, In principal din cauza efectului contractiei economice, reducerii expunerilor bancilor comerciale si cresterii volumului creditelor neperformante.

Sistemul bancar din Romania a inregistrat, in primele noua luni, o pierdere de 474,5 milioane lei, dar profitul institutiilor de credit care au avut rezultate pe plus a fost de 1,3 miliarde lei.

Anul trecut, sistemul bancar a inregistrat un profit net de 815 de milioane lei, in conditiile in care 22 de institutii de credit au Incheiat exercitiul financiar pe plus, iar 20 de banci au raportat pierderi, potrivit datelor centralizate de BNR.

Bancile profitabile in 2009 au cumulat un castig net de peste 2 miliarde de lei.

Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a virat suma de 286.390.685,13 lei, în vederea decontării facturilor pentru 237 de obiective finanţate prin Programul...
”Taxa pe soare” va fi abrogată prin OUG. Ce propune Ministerul lui Sebastian Burduja
”Taxa pe soare” va fi abrogată prin OUG. Ce propune Ministerul lui Sebastian Burduja
Ministerul Energiei va propune abrogarea printr-o ordonanţă de urgenţă a „taxei pe soare” pentru prosumatori, a anunţat ministrul PNL Sebastian Burduja. Liberalul a adăugat că această...
#banci, # profit, #sistem bancar, #venituri, #guvern , #Profit