Carlsberg da vina pe vreme pentru scaderea profitului in T2

Miercuri, 15 August 2012, ora 13:59
1467 citiri
Carlsberg da vina pe vreme pentru scaderea profitului in T2

Producatorul de bere Carlsberg a anuntat un profit de 574 milioane de dolari pentru al doilea trimestru al anului, sub estimarile analistilor.

Rezultatele financiare raportate de companie sunt cu 6,1% sub cele inregistrate in aceeasi perioada a anului precedent. Conform oficialilor Carlsberg, afacerile companiei au fost afectate de ploile abundente, dar si de cresterea bugetului pentru publicitate. In acelasi timp, veniturile au crescut cu 4,5%, la 3,24 miliarde de dolari, scrie Bloomberg .

Actiunile Carlsbnerg s-au depreciat cu 3,7% la bursa din Copenhaga.

Toti producatorii de bere din Europa au fost afectati de ploi, care influenteaza volumul productiei. Competitorii mari, precum Anheuser-Busch InBev NV si SABMiller Plc au declarat, in iulie, ca vanzarile din vestul Europei au fost afectate de vremea proasta.

Carlsberg isi mentine insa prognoza pentru rezultatele financiare anuale datorita cursului de schimb care compenseaza efectul negativ al vremii. Conform companiei, profitul operational pentru 2012 va fi aproximativ la fel ca in 2011.

Carlsberg detine Baltika, cel mai mare producator de bere din Rusia, tara unde piata a crescut cu 3% in al doilea trimestru. Aici, ei se confrunta insa cu posibilitatea ca guvernul rus sa implementeze o serie de noi reglementari privind comertul cu bauturi alcoolice, inclusiv interzicerea vanzarii acestui tip de bauturi in sticle de plastic. Guvernul va lua o hotarare in aceasta privinta pana la mijlocul lunii septembrie.

Afacerile producatorilor de bere au fost afectate in intreaga Europa, in prima jumatate a anului, ele coborand cu pana la patru procente in intregul continent, mai putin in Polonia, unde vanzarile de bere au crescut cu 6%, in mare parte datorita campionatului de fotbal din aceasta vara.

Producatorii de bere cauta noi piete in care sa se dezvolte, pe masura ce economia europeana se inrautateste. Veniturile si profitul operational al acestora au crescut in Asia in al doilea trimestru al anului, mai ales in tari precum India si Vietnam.

Romanii scad portia de bere. Vezi cu cat s-a redus piata berii

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Temperatura ideală în casă: românii preferă să aibă între 22 și 24°C în locuințe STUDIU
Temperatura ideală în casă: românii preferă să aibă între 22 și 24°C în locuințe STUDIU
Aproape jumătate dintre români susţin că temperatura ideală din locuinţă trebuie să fie cupinsă între 22 şi 24°C şi chiar peste, în timp ce doar 3,8% susţin că se simt confortabil...
Google a concediat 28 dintre angajații care au protestat împotriva contractului cu guvernul israelian
Google a concediat 28 dintre angajații care au protestat împotriva contractului cu guvernul israelian
Protestele angajaților la sediile Google din California și New York au avut consecințe grave. Demersul care avea ca scop anularea unui contract al companiei cu autoritățile din Israel a dus la...
#vanzari Carlsberg, #profit carlsberg, #piata bere Europa , #Profit