Cat a vandut H&M in Romania

Joi, 26 Ianuarie 2012, ora 17:06
2434 citiri
Cat a vandut H&M in Romania

Retailerul suedez Hennes & Mauritz (H&M) a avut in Romania vanzari de 331 milioane de coroane suedeze (37,3 milioane de euro), inclusiv TVA, de la intrarea pe piata, in martie 2011, pana in luna noiembrie, cand se incheie anul fiscal al companiei.

La sfarsitul lunii noiembrie, H&M avea o retea de 11 magazine in Romania.

In intervalul septembrie-noiembrie, ultimul trimestru al anului fiscal, vanzarile din Romania au totalizat 138 milioane de coroane (15,6 milioane de euro), potrivit raportului financiar al companiei.

Vanzarile la nivel de companie au urcat de la 127 miliarde de coroane in anul fiscal anterior la 129 miliarde de coroane (14,6 miliarde de euro).

Profitul net a scazut, insa, cu 15,5%, de la 18,7 miliarde de coroane la 15,8 miliarde de coroane (1,8 miliarde de euro), din cauza costurilor mai mari pentru bunurile comercializate si a avansului cheltuielilor operationale.

In ultimul trimestru, vanzarile au urcat de la 34,8 miliarde de coroane la 36,2 miliarde de coroane (4,1 miliarde de euro), iar profitul a coborat usor, de la 5,5 miliarde de coroane la 5,36 miliarde de coroane (605 milioane de euro).

Perspectivele nesigure ale economiei globale afecteaza cererea de consum, iar iarna neobisnuit de calduroasa este responsabila de cresterea stocurilor, a anuntat compania, citata de Reuters.

H&M, al doilea mare retailer de imbracaminte la nivel mondial, obtine cea mai mare parte a veniturilor in Europa.

In timp ce principala piata a companiei, Germania, va evita probabil recesiunea in acest an, prognozele economice arata ca situatia se inrautateste pentru majoritatea tarilor din zona euro.

H&M, cu aproximativ 2.500 de magazine la nivel global, a apelat la reduceri de preturi pentru a dobandi cota de piata si s-a extins pe pietele emergente, unde cresterea este mai rapida.

Principalul rival al H&M la nivel mondial este compania spaniola Zara, de asemenea prezenta in Romania.

Surse din piata de retail au declarat in ianuarie, pentru MEDIAFAX, ca H&M va deschide alte cinci magazine in Romania in primavara acestui an, in Iasi, Arad, Craiova, Braila si Suceava.

Cum obții o întâlnire cu bărbatul de 1.500 de miliarde de dolari: Ai nevoie de o idee și un om
Cum obții o întâlnire cu bărbatul de 1.500 de miliarde de dolari: Ai nevoie de o idee și un om
Marii bogătași și finanțatori de la New York, Londra sau Hong Kong tânjesc chiar pentru o întâlnire de doar 10 minute cu unul dintre cei mai căutați bărbați din Orientul Mijlociu....
Qualcomm, acuzată că a manipulat rezultatele platformei X Plus
Qualcomm, acuzată că a manipulat rezultatele platformei X Plus
Qualcomm a anunțat recent lansarea noii platforme Snapdragon X Plus, destinată laptopurilor, promițând performanțe remarcabile, durată extinsă de viață a bateriei și capacități avansate...
#vanzari H M vanzari Zara, #retailer H M , #Profit