Cat de profitabile sunt monedele "vedeta"?

Miercuri, 24 August 2011, ora 08:49
1693 citiri
Cat de profitabile sunt monedele "vedeta"?

Noile monede "vedeta" ale Vestului sunt lira sterlina, dolarul australian si cel canadian si realul brazilian, care au inregistrat castiguri importante, in raport cu principalele valute, spre deosebire de yen si franc elvetian, care s-au apreciat foarte mult in ultima vreme, spre detrimentul exporturilor. 

"Pariurile pe dolarul canadian sunt greu de realizat, pentru ca leul nu se raporteaza direct la moneda, ci prin alte valute, cum ar fi dolarul american. Orice moneda intermediara induce un risc in plus iar orice fluctuatie nefavorabila investitorului a cotatiei dolar american/dolar canadian il poate aduce in pierdere", a spus, pentru EVZ, dealerul unei banci comerciale de talie medie.

In ultimele cinci sedinte de trazactionare, realul brazilian a scazut cu 1,5% fata de leu, iar dolarul canadian cu 1,3%.

La sfarsitul saptamanii trecute, lira sterlina trecuse prin cateva sedinte de apreciere fata de moneda nationala, pentru ca, incepand de luni, sa reintre pe depreciere in raport cu moneda nationala.

Speculatorii ar putea face tranzactii pe pietele valutare internationale, in conditiile in care pe piata locala de tranzactii valutare, investitiile in monedele vedeta sunt greu de realizat.

"Leul este o moneda stabila. Chiar daca ar mai putea cunoaste episoade de depreciere, din cauza evolutiilor internationale, acestea vor fi, cel mai probabil, de scurta durata. Este greu de crezut ca ar putea cunoaste in viitor un trend continuu de depreciere", a spus dealerul bancii comerciale de talie medie.

Este oficial! Aplicațiile de tastatură din China permit interceptarea comunicațiilor
Este oficial! Aplicațiile de tastatură din China permit interceptarea comunicațiilor
Potrivit unei analize publicate de MIT Technology Review, aplicațiile de tastatură utilizate de vorbitorii de limba chineză prezintă vulnerabilități care facilitează interceptarea textelor...
YouTube a găsit o nouă modalitate prin care să afișeze reclame. Când vor apărea
YouTube a găsit o nouă modalitate prin care să afișeze reclame. Când vor apărea
YouTube a introdus recent un nou tip de reclame, numite „Pause Ads”, care se declanșează în momentul în care utilizatorii pun pauză videoclipului pe care îl urmăresc. Noua abordare...
#monede vedeta, #monede profitabile, #dolar, #leu, #curs valutar , #Profit