Cum se fac miliarde de euro din afacerile cu medicamente

Sambata, 08 Octombrie 2011, ora 11:50
1789 citiri
Cum se fac miliarde de euro din afacerile cu medicamente

Producatorii internationali de medicamente vor sa plateasca noua taxa impusa de Casa Nationala de Asigurari de Sanatate, dar nu la nivelul impus de Guvern, care ar aduce pierderi de circa 200 de milioane de euro industriei de profil. 

"Noi suntem foarte de acord cu aceasta taxa de clawback. Am pus bani deoparte pentru a plati aceasta taxa. Dar vrem ca ea sa fie modificata pentru a putea fi sustenabila. Ea trebuie legata de bugetul real, nu de cel fictiv", a declarat, la Interviurile Gandul, Sorin Popescu, seful grup Comunicare Asociatia Romana a Producatorilor Internationali de Medicamente (ARPIM).

Detinatorii autorizatiilor de punere pe piata a medicamentelor sunt obligati sa plateasca, conform OUG 77, care a intrat in vigoare pe 1 octombrie, trimestrial, o taxa calculata prin aplicarea unui procent asupra cheltuielilor cu medicamentele care depasesc bugetul alocat de Casa Nationala de Asigurari de Sanatate (CNAS).

"De exemplu, daca intr-un trimestru statul aloca pentru consumul de medicamente un buget de 100 de milioane de lei iar consumul real este de 150 de milioane de lei, valoarea procentului pe care o societate va avea obligatia de a o achita catre stat este de 33% din vanzari", a explicat recent Ladislau Ritli, ministrul Sanatatii.

Veniturile din noua taxa acopera fie creditul de angajament luat in vara, fie fraudele din sistem.

Statul ar urma sa incaseze din aplicarea acestei taxe venituri suplimentare de 1,7 miliarde de lei anul viitor, conform estimarilor ARPIM, respectiv peste 400 de milioane de euro.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare, AMD Ryzen PRO Seria 8000 pentru desktop-uri și Seria 8040 pentru laptopuri. Noile procesoare sunt proiectate pentru a îmbunătăți semnificativ...
Razer se pregătește să lanseze primul mousepad de gaming cu LED-uri
Razer se pregătește să lanseze primul mousepad de gaming cu LED-uri
Compania Razer a anunțat lansarea noului mousepad de gaming Razer Firefly V2 Pro, promovat ca fiind primul din lume iluminat cu LED-uri, un accesoriu care transformă radical aspectul oricărui...
#afaceri medicamente, #profit medicamente, #profit companii medicamente , #Profit