Delhaize, grupul care detine Mega Image, continua investitiile in Grecia

Joi, 23 August 2012, ora 15:50
2121 citiri
Delhaize, grupul care detine Mega Image, continua investitiile in Grecia

Retailerul belgian Delhaize, prezent si in Romania prin magazinele Mega Image, deschide inca sase magazine in Grecia, in contextul in care retailerii de pe aceasta piata au stopat investitiile, din cauza incertitudinii economice.

"In timp ce situatia din Grecia continua sa domine cele mai multe titluri din presa, Alfa Beta a reusit nu doar sa se mentina, dar si sa inregistreze o cota a profitului mai mare", spune directorul general Pierre-Olivier Beckers, in cadrul unei conferinte. Extinderea numarului de magazine transforma Delhaize intr-unul dintre putinele grupuri care prefera sa continuie investitiile in Grecia, scrie The Wall Street Journal.

Cei mai multi investitori au ales sa diminueze sumele alocate investitiilor in statul elen, in contextul in care economia a fost grav afectata de neintelegerile de pe scena politica si de masurile de austeritate. Unul dintre concurentii Delhaize, retailerul francez Carrefour, anuntase in luna iunie ca va vinde pachetul de actiuni pe care il detine in Grecia, partenerului local Marinopolous, cu care se afla intr-o relatie de joint venture.

Pe de alta parte, reprezentantii Delhaize spun ca succesul lantului de magazine Alfa Beta se datoreaza unei combinatii de factori: un brand puternic, la nivel local, o politica de reducere a preturilor zilnica si posibilitati de finantare mai bune decat competitorii sai din Grecia. Directorul grupului belgian nu a specificat, insa, care sunt aceste posibilitati.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Razer se pregătește să lanseze primul mousepad de gaming cu LED-uri
Razer se pregătește să lanseze primul mousepad de gaming cu LED-uri
Compania Razer a anunțat lansarea noului mousepad de gaming Razer Firefly V2 Pro, promovat ca fiind primul din lume iluminat cu LED-uri, un accesoriu care transformă radical aspectul oricărui...
Avertisment al experților. Se va declanșa criza mondială, Armageddonul financiar: Cine o provoacă
Avertisment al experților. Se va declanșa criza mondială, Armageddonul financiar: Cine o provoacă
Lumea este astăzi un loc mai periculos decât în orice etapă de după Războiul Rece, totuși piețele sunt o imagine a unei nepreocupări nesuficiente, care se limitează la automulțumire, cu...
#Delhaize Grecia, #extindere magazine Delhaize, #magazin Delhaize , #Profit