Din ce fac profit avocatii in 2009?

Luni, 14 Septembrie 2009, ora 09:36
1598 citiri
Din ce fac profit avocatii in 2009?

Casele de avocatura de top din Romania vad in continuare metode de crestere, desi piata este estimata sa scada cu un procentaj cuprins intre 10% si 30% in acest an.

Acum, avocatii muncesc mai mult pentru aceleasi tarife sau pentru remuneratie chiar mai mica si depun un efort mai mare pentru atragerea si pastrarea clientilor, scrie Business Standard.

De exemplu firma "Zamfirescu Racoti Predoiu" avea o cifra de afaceri de 2,6 milioane de euro, in crestere cu 15% fata de perioada similara a anului trecut. Profitul aferent perioadei mentionate a inregistrat acelasi avans.

"In consultanta, incasarile provin in principal din restructurari de credite, restructurari de personal, reorganizari corporatiste, asistenta curenta. In domeniul litigiilor, cea mai mare pondere o au litigiile comerciale, recuperarile de creante, falimentele si litigiile de munca. Litigiile de proprietate intelectuala, dreptul concurentei si arbitrajele continua sa fie in crestere si sa aiba o pondere importanta", spune Ioana Racoti, managing partner al Zamfirescu Racoti Predoiu, pentru sursa citata.

"2009 a fost un an in care s-a muncit mult, in care proiectele <> au fost extrem, extrem de rare si in care mentalitatea <> si-a facut aparitia si in Romania", a declarat pentru Business Standard Doru Bostina, managing partner al casei de avocatura Bostina si Asociatii.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Dotează igienic intrările în spațiul tău de business, pentru o bună curățenie și siguranță!
Dotează igienic intrările în spațiul tău de business, pentru o bună curățenie și siguranță!
Indiferent de domeniul de activitate, în afaceri, igienă și siguranța nu ar trebui să fie niciodată neglijate. Exista anumite in care acest aspect este cu atat mai important, intrucat...
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare, AMD Ryzen PRO Seria 8000 pentru desktop-uri și Seria 8040 pentru laptopuri. Noile procesoare sunt proiectate pentru a îmbunătăți semnificativ...
#profit, #avocati, #afaceri , #Profit