Esecul Nabucco Vest dauneaza grav profitului OMV

Miercuri, 24 Iulie 2013, ora 12:50
1454 citiri
Esecul Nabucco Vest dauneaza grav profitului OMV

OMV a inregistrat in trimestrul al doilea un provizion special de 55 milioane euro, rezultat din deprecierea activelor legate de proiectul Nabucco Vest, dupa ce consortiul care dezvolta exploatarea Sah Deniz din Azerbaijan a selectat alt gazoduct ca ruta de export catre Europa.

"Nu au fost inregistrate costuri speciale nete in rezultatul operational. Provizioanele speciale nete pe partea financiara au totalizat 55 milioane euro, rezultand din deprecierea activelor in legatura cu proiectul Nabucco Vest", se arata intr-un raport preliminar prezentat miercuri de OMV pentru trimestrul al doilea al acestui an.

Consortiul Sah Deniz II, care dezvolta zacamantul urias de gaze naturale Sah Deniz, din Marea Caspica, a confirmat selectarea proiectului Conductei Trans-Adriatice (TAP), cu destinatia in Italia, ca ruta de export catre Europa. Proiectul Nabucco Vest, la care este parte si Romania, a pierdut astfel, in prima etapa, cursa pentru gaze azere.

Nabucco Vest vizeaza livrarea de gaze extrase din Marea Caspica la un terminal din Austria, cu tranzit prin Bulgaria, Romania si Ungaria.

Actionarii consortiului Nabucco sunt OMV (Austria), Transgaz Medias (Romania), BEH (Bulgaria), MOL (Ungaria), BOTAS (Turcia) si GDF Suez (Franta).

Gazele azere vor fi aduse in sud-estul Europei prin gazoductul TANAP, dezvoltat de Azerbaijan si Turcia, care face legatura intre Sah Deniz si granita europeana a Turciei.

Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Premierul Marcel Ciolacu confirma faptul ca olandezii de la Damen au dat in judecata Romania, aratandu-se in acelasi timp optimist in ceea ce priveste rezolvarea pe cale amiabila a disputelor...
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput în colaborare cu unii dintre cei mai buni jucători de esports, inclusiv Zachary „zekken” Patrone, campion și MVP al turneului...
#proiect Nabucco Romania, #proiect Nabucco esuat, #profit OMV Nabucco , #Profit