Topul celor mai profitabile restaurante in 2012 cuprinde pe langa pub-ul din Centrul Vechi detinut de Mugur Mihaescu, un local cunoscut in randul iubitorilor de manele, un restaurant cu specific japonez si chiar un local din cel mai sarac judet al Romaniei, Vaslui.
Business24 prezinta, in exclusivitate, topul celor mai profitabile mici restaurante in 2012, potrivit unui clasament realizat de Consiliul National pentru IMM-uri (CNIPMMR):
Locul 1: Nobori, Cluj Napoca: 6 milioane de lei
Prima pozitie in clasamentul celor mai profitabile mici restaurante este ocupat de Nobori, un local din Cluj Napoca cu specific japonez. Reprezentantii companiei au raportat la finalul anului 2012 o cifra de afaceri de 8,7 milioane de lei (1,97 milioane de euro) un profit brut de 6.038.646 de lei (1,35 milioane de euro). Compania avea, anul trecut, 31 de angajati.
Nobori este un restaurant cu specific japonez unde clientii pot incerca preparate precum pizza japoneza, snitel de porc sau pui in sos curry, carne de vita Teriyaki, Yakiniku, carne de porc Nikujaga, o gama foarte variata de Sushi (Nigiri, Maki Sushi, Ura Maki Sushi, Onigiri, Sashimi) sau supe precum Miso Soup, supa simpla de peste sau supa Nobori.
Locul 2 : St. Patrick Irish Pub@Restaurant, afacerea detinuta de Mugur Mihaescu: 3 milioane de lei
Pe locul al doilea in clasamentul celor mai profitabile restaurante este Irish Pub Concept, prin care actorul Mugur Mihaescu opereaza St. Patrick Irish Pub@Restaurant din Centrul Vechi in Bucuresti. Firma prin care Mihaescu administreaza pub-ul a raportat la finalul anului trecut un profit brut de 3.033.033 lei (681.956 de euro).
St. Patrick Irish Pub este singurul bar din Romania construit dupa conceptul Irish Pub atat in ceea ce priveste designul, serviciile si produsele servite.Restaurantul a ocupat, in 2011, locul II la Gala Premiilor Food&Bar.
Locul 3: Food and Beverages: 1,53 milioane de lei
Firma care ocupa a treia pozitie este Food and Beverages Management SRL. Compania a raportat, la finalul anului trecut, afaceri de 4,4 milioane de lei (990.000 de euro) si un profit brut de 1,53 milioane de lei (345.280 de euro). Firma avea, anul trecut, 19 angajati.
Locul 4: Hanul Drumetului, iubitorii de manele aduc profit: 1,19 milioane de lei
Pe locul al patrulea in clasament este Egreta Comert si Servicii SRL, firma ce administreaza restaurantul Hanul Drumetului. Compania a raportat afaceri de 4.222.474 milioane de lei (949.393 de euro) si un profit brut de 1,19 milioane de lei (260.000 de euro). Compania avea, anul trecut, 48 de angajati.
Restaurantul Hanul Drumetului din Bucuresti are o capacitate de 500 de locuri si propune meniuri cu mancaruri traditionale preparate dupa retete autentice.
Locul 5 : Restaurant Moldova, Barlad: 1 milion de lei
Un restaurant din Barlad, judetul Vaslui si-a facut loc in clasamentul celor mai profitabile localuri. Cu o cifra de afaceri de 1,7 milioane de lei (400 de mii de euro) si un profit brut de 1.033.880 lei (232.460 de euro), firma Compactus-Rom care administreaza Hotel Moldova din Barlad ocupa locul al cincilea.
Restaurantul din cadrul hotelului de trei stele serveste atat preparate traditionale cat si internationale. Compania avea, anul trecut, 14 angajati.