Exclusiv Topul firmelor mici cu profituri mari, pe regiuni. Vezi povesti de succes

Luni, 25 Noiembrie 2013, ora 08:07
8036 citiri
Exclusiv Topul firmelor mici cu profituri mari, pe regiuni. Vezi povesti de succes

In Romania, exista si firme mici care stiu nu numai sa sa supravietuiasca, dar sa o faca si cu profit. In topul realizat de Consiliul National al Intreprinderilor Mici si Mijlocii din Romania (CNIPMMR), gasim cel putin un exemplu demn de urmat in fiecare regiune.

Business24 prezinta, in exclusivitate, un top al celor mai profitabile microintreprinderi din Romania, in 2012, la nivelul celor opt regiuni de dezvoltare.

Locul 1: Perini Lang Holding: Regiunea Bucuresti si Ilfov

Pentru anul 2012, clasamentul este condus de Perini Lang Holding cu un profit brut de 148 milioane lei (33 milioane euro), firma infiintata in anul 2009 si specializata in activitati de holding, clasandu-se astfel la o distanta insemnata fata de urmatorii clasati, Metaleuroest si Holzindustrie Schweighofer Panels.

Perini Lang Holding este controlata de Enrico Perini, direct (99,99%) si indirect, prin Perini Properties & Investments SRL (0,01%). In acelasi timp, omul de afaceri Enrico Perini este actionar majoritar si in urmatoarele firme: Perini Properties & Investments si grupul Romstal Timisoara.

Locul 2: Metaleuroest SRL, Regiunea Sud

Pe locul al doilea in topul firmelor mici care au raportat cele mai mari profituri in 2012 in regiunea din care fac parte este Metaleuroest, firma care se ocupa cu inchirierea si subinchirierea bunurilor imobiliare proprii sau inchiriate. Compania a inregistrat un profit brut de 34 milioane de lei (7,65 milioane euro), in crestere fata de castigul de 199.363 lei obtinut in anul 2011, asa cum reiese din datele furnizate de RisCo.

Firma a fost infiintata in 1997 in Campina, judetul Prahova, iar principalii actionari ai companiei sunt Anastasescu Mihai (50%) si Tufan Emil Mihai (50%).

Locul 3: Holzindustrie Schweighofer Panels, Regiunea Nord-Est

In clasamentul CNIPMMR, pe locul al treilea in clasamentul celor mai profitabile mici companii in functie de regiuni, este Holzindustrie Schweighofer Panels din Siret, vand ca obiect principal de activitate fabricarea de mobila.

Compania a raportat pentru anul trecut o cifra de afaceri de 1,747 milioane de lei (393 de mii de euro) si un profit brut de 33 milioane lei (7,43 milioane euro).

Actionarii companiei sunt Holzindustrie Schweighofer, care detine pachetul majoritar de 99,99% din actiuni, dar si Bio Electrica Transilvania, persoana juridica, care detine pachetul de 0,01% din actiuni.

Holzindustrie Schweighofer a intrat pe piata din Romania in 2002, cand a construit prima fabrica de cherestea in Sebes. Firma mai are, in prezent, o fabrica de cherestea la Radauti si o fabrica de panele in Comanesti.

Locul 4: PCB Logistic & Distributions, Regiunea Sud- Est

Societatea comerciala care ocupa locul al patrulea a raportat un profit de 16 milioane de lei (3,6 milioane euro) raportat la o cifra de afaceri de 404.403 lei. PCB Logistic & Distributions, specializata in alte activitati anexe transporturilor, avea anul trecut 2 salariati.

Firma vine dupa o perioada dificila in care a raportat ani la rand pierderi. Potrivit rapoartelor RisCo, in 2011 a avut o pierdere de 17 milioane de lei (3,8 milioane euro) raportata la o cifra de afaceri de 1,2 milioane de lei (270 de mii de euro), iar in 2010 a inregistrat o pierdere de 24 milioane lei (5,4 milioane euro).

Zlotea Gheorghe este actionarul majoritar al companiei, cu 85% din actiuni, dar si Dragan Mariana, care detine 15% din actiuni.

Locul 5: Natural Biofruct, Regiunea Nord-Vest

Locul al cincelea in clasamentul firmelor mici care au raportat cel mai mare profit in 2012 in regiunea din care face parte este ocupat de Natural Biofruct cu un profit brut de 11 milioane de lei (2,4 milioane euro), raportat la o cifra de afaceri de 528.127 lei.

Afacerile Natural Biofruct isi revin dupa perioada dificila din 2011, cand la nivelul intregului grup, firma a anuntat o pierdere de 1,2 milioane lei ( 270 de mii de euro).

Firma a fost infiintata in 2008 in Oradea si are ca obiect de activitate comertul cu ridicata al fructelor si legumelor, iar actionarii in cadrul firmei sunt Sasu Irma care detine pachetul majoritar de 80,03% din actiuni si Sasu Octavian care detine 19,97% din actiuni.

Locul 6: : Beta Energy Group, Regiunea Vest

A sasea pozitie in clasamentul celor mai profitabile microintreprinderi este ocupat de Beta Energy Group, firma din Arad specializata in productia de energie electrica, infiintata in 2010. Compania a raportat la finalul anului trecut o cifra de afaceri de 695.501 lei si un profit brut de 9 milioane lei (2 milioane euro).

Firma avea, anul trecut, 3 angajati, numarul acestora crescand in primul semestru al acestui an la 4. Actionarii companiei sunt Maria Natividad Gonzalez Ochoa, care detine 5% din actiuni si Emmanisa, care detine pachetul majoritar de 95% din actiuni.

Locul 7: : Santa Giulia, Regiunea Sud-Vest

La numai un an de la infiintare, firma ocupa locul al saptelea in clasamentuL CNIPMMR al microintreprinderilor in functie de regiunea din care face parte, inregistrand la final de an un profit brut de 4,9 milioane lei (1,1 milioane euro).

Reprezentantii firmei din Varvor, judetul Dolj, au reusit sa obtina cresteri notabile a profitului burt, comparativ cu valoarea din anul precedent cand firma a inregistart o pierdere neta de 5,8 milioane lei (1,3 milioane euro).

Anul trecut Santa Giulia, firma care se ocupa de cultivarea strugurilor, avea 6 angajati, iar actionarii firmei sunt Sommariva Paolo (57,13% din actiuni), Fedele Giuseppe (42,85% din actiuni) si Badea Cristian (0,02% din actiuni).

Locul 8: : Metal Trade Impex, Regiunea Centru

Compania a inregistrat un profit brut de 4,4 milioane de lei (aproximativ 1 milion de euro), raportat la o cifra de afaceri de 5 milioane lei (1,1 milioane euro) ce o pozitioneaza pe locul opt in topul firmelor mici insa cu cel mai profit mare in 2012, pe regiunea Centru.

Firma, specializata in comertul cu ridicata al materialului lemnos si a materialelor de constructie si echipamentelor sanitare, a fost infiintata in 2003 in Cristesti, judetul Mures, iar principalii actionari ai acesteia sunt Roman Richard (64%) si Pokorna Sofia (36%).

Guvernul roman da cu o mana, dar ia cu doua, mai ales ca vrea sa creasca taxele din nou in 2025
Guvernul roman da cu o mana, dar ia cu doua, mai ales ca vrea sa creasca taxele din nou in 2025
Guvernul a aprobat o schema de ajutor de stat pentru activitati productive si pentru industria prelucratoare, o schema mult asteptata pentru mediul de afaceri, in valoare de 500 de milioane de...
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Mumbai a devenit capitala asiatică cu cel mai mare număr de miliardari, depăşind Beijingul, potrivit unei liste a bogaţilor la nivel mondial, realizată de Hurun Research Institute, transmite...
#top profit IMM, #top companii CNIPMMR, #top companii profitabile, #top firme 2012 , #Profit