Grupul bancar Morgan Stanley va deveni cel mai mare proprietar de hoteluri din Japonia

Vineri, 13 Aprilie 2007, ora 15:30
978 citiri

Grupul All Nippon Airways Co. a anuntat vineri ca va vinde 13 hoteluri si doua divizii de management imobiliar grupului Morgan Stanley pentru suma de 381.3 miliarde dolari (2,37 miliarde dolari), banca americana de investitii devenind cel mai mare proprietar de hoteluri din Japonia, conform Reuters.

Aceasta tranzactie urmeaza a fi cea mai mare tranzactie imobiliara din Asia, venind pe fondul cresterii concurentei pe piata imobiliara in Japonia. Piata hoteliera nipona, evaluata, daca se iau in considerare vanzarile, la aproximativ o mie de miliarde yeni, atrage tot mai multi turisti datorita dezvoltarii sectorului turistic si a scaderii costurilor pentru imprumuturi, pentru care se practica rate mici ale dobanzii.

Avand in vedere ca piata cladirilor de birouri devine din ce in ce mai dificila si concurenta se intensifica, hotelurile si alte active operationale, precum depozitele sau spitalele au devenit tinte pentru investitorii imobiliari ce doresc sa obtina profit.

Conform acestui acord, ANA va vinde participatia detinuta din ANA PropertyManagement Co. Ltd., ANA Hotel Management Co. Ltd. si 13 companii hoteliere subsidiare, incepand cu data de 1 iunie 2007.

Morgan Stanley a creat in cursul acestui an un fond global de investitii imobiliare evaluat la opt miliarde dolari, o parte din acesta urmand a fi localizat in Japonia.

ANA si alte grupuri nipone vand hoteluri, terenuri de golf si statiuni montane de schi care au fost achizitionate in perioada anilor 1980, cand piata imobiliara era in crestere, pentru a se concentra pe activitatea de baza iar investitorii imobiliari sunt foarte interesati de aceste active pentru a le majora rentabilitatea si pentru a obtine profit.

Bloombiz
(Sursa: NewsIn)

Aparate de îngrijire personală utile pentru domni: iată ce să nu îți lipsească
Aparate de îngrijire personală utile pentru domni: iată ce să nu îți lipsească
Îngrijirea personală este un subiect ce ar trebui să privească orice persoană. De multe ori, este asociată doar cu doamnele și domnișoarele, însă și bărbații au la fel de mare nevoie...
3 provocări pentru cultivatorii de triticale și cum le faci față cu ajutorul tehnologiilor moderne, în noul sezon
3 provocări pentru cultivatorii de triticale și cum le faci față cu ajutorul tehnologiilor moderne, în noul sezon
Obținerea unei culturi sustenabile, cu randament ridicat, este un proces provocator din cauza diverșilor factori care pot influența triticalele: condițiile meteo și de sol, dezvoltarea...