Isuzu prevede o crestere a profitului operational cu 40% in anul fiscal 2010/2011

Marti, 28 August 2007, ora 11:47
944 citiri

Isuzu Motors Ltd, producatorul nipon de camioane, a anuntat marti ca planuieste sa isi majoreze profitul operational cu 40% in anul fiscal ce va lua sfarsit in martie 2011 pe fondul extinderii pe plan extern si reducerii cheltuielilor prin cooperarea cu alti producatori, relateaza Reuters.

Anuntand noul plan de afaceri pentru cei trei ani incepand din aprilie 2008, compania din Tokio a declarat ca are drept obiectiv atingerea unui profit operational de 150 miliarde yeni (1,30 miliarde dolari) in anul fiscal 2010/2011, a unor venituri de doua mii de miliarde yeni si a unei marje operationale de 7,5%.

Isuzu, care este unul dintre cei patru producatori de camione din Japonia, cunoscut pentru experienta sa privind tehnologia motoarelor diesel, si-a indeplinit obiectivele financiare precedente pe termen mediu cu un an inainte de termen, prin majorarea vanzarilor si reducerea costurilor.

Producatorii japonezi de camioane intentioneaza sa compenseze reducerea vanzarilor pe plan intern prin extinderea in strainatate, incercand in acelasi timp sa reduca cheltuielile prin cooperarea cu gruparile rivale si alti fabricanti de automobile.

In cursul saptamanii trecute, Isuzu si Toyota Motor Corp., ce detine 5,9% din producatorul de camioane, au declarat ca vor realiza impreuna designul si vor produce motoare diesel de 1,6 litri pentru automobile Toyota destinate pietei europene incepand cu anul 2012.

Isuzu a anuntat luni un acord semnat cu divizia de camioane a Toyota, Hino Motors Ltd. privind construirea unor sisteme de curatare a emisiilor, destinate motoarelor diesel.

Rivalii sai din Japonia, Mitsubishi Fuso Truck & BusCorp si Nissan Diesel Motor Co. sunt detinute momentan de grupurile ce ocupa primele doua locuri ale clasamentului mondial al producatorilor de camioane, DaimlerChrysler AG, respectiv Volvo AG.

<b>Bloombiz</b>

(Sursa: <a href=http://www.newsin.ro/ target=_blank>NewsIn</a>)

<b>Bloombiz.ro Newsletter </b>

Aboneaza-te la <a href=http://newsletter.vodanet.ro/gateway/?a=YT1CbG9vbWJpel8xMiZiW109aW5mb2Jsb29tYml6XzE4 target=_blank>newsletter-ul infoBloombiz</a> ca sa primesti in fiecare dimineata, prin e-mail, ultimele informatii legate de companii, afaceri, economie, piata imobiliara, plasamente financiare, cariere si lifestyle.


Guvernul roman da cu o mana, dar ia cu doua, mai ales ca vrea sa creasca taxele din nou in 2025
Guvernul roman da cu o mana, dar ia cu doua, mai ales ca vrea sa creasca taxele din nou in 2025
Guvernul a aprobat o schema de ajutor de stat pentru activitati productive si pentru industria prelucratoare, o schema mult asteptata pentru mediul de afaceri, in valoare de 500 de milioane de...
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Mumbai a devenit capitala asiatică cu cel mai mare număr de miliardari, depăşind Beijingul, potrivit unei liste a bogaţilor la nivel mondial, realizată de Hurun Research Institute, transmite...