Iti aduc marea la cateva sute de metri de casa

Miercuri, 24 Iunie 2009, ora 10:06
1393 citiri
Iti aduc marea la cateva sute de metri de casa

Parcurile acvatice, cea mai buna varianta pentru persoanele care nu ajung vara la mare si doresc sa se bucure de apa si de soare, genereaza incasari de zeci de mii de euro pentru furnizorii de echipamente.

Micii antreprenori asteapta acum finantarile europene pentru proiecte mari, de peste un milion de euro, care le-ar dubla incasarile estimate intr-un an.

Oleg Velker este unul dintre cei trei fondatori ai companiei Kafka Solution, care ofera echipamente pentru amenajarea parcurilor de distractie si a parcurilor acvatice, spatii de joaca sau partii artificiale.

Printre produsele oferite de companie se numara turnurile si modulele pentru spatiile de joaca, barcile pneumatice pentru tobogane, bazine cu valuri artificiale, fantani arteziene sau partiile sintetice pentru schi sau snowboard.

Desi este inregistrata la registrul comertului de numai un an, ideea acestei afaceri este mult mai veche.

"Visul de a avea o astfel de firma si pregatirile dateaza de mai bine de 15 ani. Suntem dependenti de sport in aer liber si de adrenalina.

Pentru noi, conceptul de distractie se confunda cu integrarea in natura si cu incercarea de a ne supune mereu unor provocari care presupun o doza de necunoscut, o oarecare lipsa de control", apreciaza el.

Fondatorul companiei a demarat afacerea la 45 de ani, din dorinta de a oferi alternative sanatoase de distractie, pentru a schimba conceptia conform careia distractia include incaperi cu mult fum, alcool si muzica data la maxim.

"Am pornit pana acum trei firme si toate sunt functionale.

In domeniul parcurilor de distractii, experienta am acumulat-o in multi ani, fiind un mare consumator de distractie.

Totusi, am observat detalii pe care lumea in general le ignora si am avut mereu perspectiva transformarii distractiei intr-o afacere", a adaugat el.

Investitia initiala in aceasta afacere a fost de aproximativ 5.000 de euro, bani necesari pentru amenajarea si dotarea birourilor sau pentru calatoriile necesare documentarii.

"In conceptia noastra, investitia nu se refera neaparat la bani.

Am alocat resurse mai importante, a caror valoare nu se poate converti in bani: experienta acumulata, entuziasm, imaginatie, multe ore de munca pentru a pune cap la cap oferte complete", a mai precizat Velker.

Cercul de clienti a inceput sa se mareasca dupa crearea site-ului web, desi prima livrare a companiei a fost realizata prin intermediul unor cunostinte.

Printre clientii companiei se afla, in egala masura, companii private sau institutii de stat (in special primarii).

Cifra de afaceri din 2008 a companiei, la numai jumatate de an de la infiintare, a fost de 36.800 de euro, pentru acest an fiind estimata o crestere de pana la 120.000 - 180.000 de euro.

"Avem doua proiecte in stand by, care asteapta sa se aprobe finantarile europene. Daca se aproba in acest an, am putea sari la 320.000 de euro", a mentionat antreprenorul.

El a mai precizat ca marja de profit net este de aproximativ 28-30%.

Compania este furnizor de produse si servicii pentru o primarie si pentru o firma privata in cadrul celor doua proiecte, care, daca vor fi declarate eligibile, vor primi finantare europeana. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Google a concediat 28 dintre angajații care au protestat împotriva contractului cu guvernul israelian
Google a concediat 28 dintre angajații care au protestat împotriva contractului cu guvernul israelian
Protestele angajaților la sediile Google din California și New York au avut consecințe grave. Demersul care avea ca scop anularea unui contract al companiei cu autoritățile din Israel a dus la...
Ministerul Energiei a amanat decizia de continuare a proiectului nuclear american NuScale de la Doicesti
Ministerul Energiei a amanat decizia de continuare a proiectului nuclear american NuScale de la Doicesti
AGA companiei de stat Nuclearelectrica (SNN) nu a luat decizia de continuare a proiectului de construire, pe amplasamentul fostei termocentrale pe cărbune de la Doicești, a unei centrale nucleare...
#investitie, # profit, # furnizori, # echipamente , #Profit