LG Electronics estimeaza ca vanzarile din Europa vor creste cu 10% anul acesta

Vineri, 25 Ianuarie 2008, ora 13:00
1026 citiri
LG Electronics estimeaza ca vanzarile din Europa vor creste cu 10% anul acesta

LG Electronics tinteste pentru 2008 o crestere a vanzarilor in Europa cu 10% fata de anul trecut, potrivit unui comunicat al companiei. LG urmareste cresterea profitului pe diviziile de telefonie, digital media si electrocasnice, si doreste sa vanda 100 de milioane de terminale mobile.

In al patrulea trimestru din 2007, vanzarile LG Electronics au crescut cu 12%, ajungand la 11,85 miliarde de dolari, iar profitul net a ajuns la 674 de milioane de dolari. Profitul operational a atins 414 de milioane de dolari.

Vanzarile anuale din 2007 au crescut cu 11,2% , ajungand la 43,97 miliarde de dolari, iar profitul net si cel operational au atins 1,32, respectiv 1,315 miliarde de dolari.

Divizia Mobile Communication a inregistrat vanzari de 3,312 miliarde de dolari, cu 10,3% mai mult decat in al patrulea trimestru din 2006. Pentru afacerile cu telefoane, vanzarile au atins 3,167 miliarde de dolari, cu 12,2% mai mult fata de anul precedent. Vanzarile pe unitati au inregistrat un total de 23,7 milioane.

Cresterea s-a inregistrat pe pietele dezvoltate, datorita vanzarilor telefoanelor Voyager si Venus in Statele Unite si a vanzarilor Viewty in Europa.

Compania Digital Appliance a inregistrat o crestere anuala a vanzarilor de 5,1%, ajungand la 2,685 miliarde de dolari, datorita vanzarilor in crestere inregistrate pentru aparatele de aer conditionat in Coreea si a cresterilor stabile din India, Orientul Mijlociu si Africa. Profitul operational a crescut cu 4,3% datorita investitiilor mai mari in marketing.

In cazul companiei Digital Display, vanzarile au atins cel mai mare nivel trimestrial inregistrat pana in prezent, ajungand la 4,308 miliarde de dolari, cu 24,1% mai mult fata de 2006, datorita cresterii la vanzarile de plasme si LCD-uri. Pierderile operationale au fost reduse cu 12 milioane de dolari, ca urmare a cresterii vanzarilor pentru televizoarele cu ecran plat si a imbunatatirilor gamelor de televizoare cu diagonala de 32 inch.

Vanzarile companiei Digital Media s-au redus cu 4,1%, ajungand la 1,553 miliarde de dolari, in timp ce profitul operational a atins 29 de milioane de dolari, cu o crestere de 1,9% datorata vanzarilor de produse media.

LG urmareste obtinerea unei cote de piata mai mare pentru televizoarele cu ecran plat, estimand vanzari de 17 milioane de unitati, care sa asigure companiei o pozitie profitabila pe piata globala.

<b>Bloombiz.ro Newsletter </b>

Aboneaza-te la <a href=http://newsletter.vodanet.ro/gateway/?a=YT1CbG9vbWJpel8xMiZiW109aW5mb2Jsb29tYml6XzE4 target=_blank>newsletter-ul infoBloombiz</a> ca sa primesti in fiecare dimineata, prin e-mail, ultimele informatii legate de companii, afaceri, economie, piata imobiliara, plasamente financiare, cariere si lifestyle.

Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Peste 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni, a anunţat, joi, 28 martie, subprefectul judeţului...