Magazinele tip discount raman profitabile si in criza

Luni, 20 Iulie 2009, ora 01:09
1297 citiri
Magazinele tip discount raman profitabile si in criza

In timp ce consumul a scazut per ansamblu, in conditiile crizei, marile retele de magazine de tip discount vorbesc despre cresteri ale vanzarilor, in primul semestru.

Este si cazul Profi, cu afaceri de peste 267 milioane de lei in prima jumatate de an, cu 45% mai mult fata de acelasi interval al anului trecut, potrivit Mediafax. Mai bine a fost si pentru Rewe Romania, operatorul retelelor de discount Penny Market si Penny Market XXL.

In primul semestru, reteaua a inregistrat cresterea cu 35% a vanzarilor. Si Plus, administrata de compania Pludi Market, a anuntat un avans al numarului de cumparatori in primul semestru.

Pentru retaileri, criza nu a insemnat numai un salt la nivelul incasarilor si al numarului de cumparatori, dar si extinderea spatiilor comerciale existente in prima jumatate de an, planuri similare existand si pentru al doilea semestru.

Rezultatele bune raportate de magazinele de tip discount sunt explicate de specialisti printr-o schimbare a obiceiurilor de consum ale romanilor speriati de vestile proaste din economie.

Cu alte cuvinte, oamenii au fost mai atenti cu planificarea bugetului de cheltuieli, au devenit mai rationali si au redus achizitiile de impuls. "Acest comportament a determinat o scadere a vanzarilor, intr-o proportie mai mare in randul firmelor mici din comertul traditional si intr-o masura mai mica in cazul comerciantilor mari", explica Ionut Pascu, project manager in cadrul firmei de consultanta Roland Berger Strategy Consultants.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare, AMD Ryzen PRO Seria 8000 pentru desktop-uri și Seria 8040 pentru laptopuri. Noile procesoare sunt proiectate pentru a îmbunătăți semnificativ...
Razer se pregătește să lanseze primul mousepad de gaming cu LED-uri
Razer se pregătește să lanseze primul mousepad de gaming cu LED-uri
Compania Razer a anunțat lansarea noului mousepad de gaming Razer Firefly V2 Pro, promovat ca fiind primul din lume iluminat cu LED-uri, un accesoriu care transformă radical aspectul oricărui...
#magazin, #discount, #criza , #Profit