McDonald's sustine ca o lege antihamburgheri nu-i va afecta activitatea

Vineri, 19 Ianuarie 2007, ora 03:15
1188 citiri

Proiectul de lege pentru interzicerea in scoli a produselor de tip fast-food, propus de parintii clujeni si sustinut de deputatul Mircia Giurgiu, nu ar afecta lantul McDonald's pentru ca nu isi face publicitate in scolile romanesti, a declarat, joi, pentru NewsIn, oficialul companiei, Cristian Savu.

"Singurele activitati pe care le derulam in unitatile de invatamant sunt menite a promova o viata activa si o alimentatie echilibrata in randul copiilor si tinerilor, activitati precum Cupa Liceelor McDonald's la baschet sau fotbal (...) Nu facem asociere intre produsele noastre si aceste concepte legate de sport", a spus, joi, pentru NewsIn, directorul de comunicare al McDonald's Romania, Cristian Savu. El a adaugat ca McDonald's nu isi promoveaza sub nicio forma produsele in scolile romanesti si compania nu ar fi afectata de o lege care sa interzica organizarea in scoli a unor campanii pentru produsele fast-food.

Circa 430 de parinti din Cluj-Napoca au discutat, miercuri, cu deputatul independent de Cluj Mircia Giurgiu pentru initierea unui proiect de lege care sa interzica in scoli campaniile de promovare a unor alimente tip fast-food, pe care le considera nesanatoase. Giurgiu a anuntat, miercuri, in cadrul unei conferinte de presa, ca va intocmi proiectul in cel mai scurt timp si il va depune la Parlament in luna februarie.

Potrivit parintilor, marile companii profita de vidul legislativ pentru a-si promova produsele in scoli, indiferent de efectulpe care acestea ar putea sa le aiba asupra metabolismului micutilor. "Trebuie sa fim interesati de sanatatea copiilor nostri, mai ales ca ei, fiind mici, nu au discernamant intre a alege care alimente sunt sau nu sanatoase", a declarat deputatul clujean.

Initiativa apartine parintilor inscrisi pe pe site-ul www.parinticlujeni.ro, reprezentantul acestora, Mircea Ignat, fiind de parere ca marile companii care nu produc alimente sanatoase nu ar avea voie sa isi prezinte oferta in scoli. "Hrana unui copil este o chestiune privata si trebuie discutata in familie. Nu suntem de acord cu vanzarea de junk-food-uri in scoli catre copii si cu campanii promotionale care au loc in timpul orelor de curs", a precizat in cadrul aceleiasi conferinte de presa Ignat.

Parintii si-au exprimat nemultumirile si in adrese trimise mai multor institutii clujene, precum Prefectura, Primaria Cluj-Napoca,Inspectoratului Scolar Judetean si Institutului de Nutritie, Diabet si Boli Metabolice din Cluj-Napoca. Directorul institutului va avea la sfarsitul acestei saptamani o intalnire cu parintii pentru a discuta pe marginea categoriilor de produse alimentare nesanatoase.

Bloombiz
(Sursa: NewsIn)

Guvernul roman da cu o mana, dar ia cu doua, mai ales ca vrea sa creasca taxele din nou in 2025
Guvernul roman da cu o mana, dar ia cu doua, mai ales ca vrea sa creasca taxele din nou in 2025
Guvernul a aprobat o schema de ajutor de stat pentru activitati productive si pentru industria prelucratoare, o schema mult asteptata pentru mediul de afaceri, in valoare de 500 de milioane de...
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Mumbai a devenit capitala asiatică cu cel mai mare număr de miliardari, depăşind Beijingul, potrivit unei liste a bogaţilor la nivel mondial, realizată de Hurun Research Institute, transmite...