Profit surpriza pentru aeroporturile Capitalei in 2013

Joi, 23 Ianuarie 2014, ora 11:35
1659 citiri
Profit surpriza pentru aeroporturile Capitalei in 2013

Compania Nationala Aeroporturi Bucuresti (CNAB) a incheiat anul 2013 cu un profit brut preliminat de circa 78,004 milioane de lei, de peste trei ori mai mare decat cel bugetat, si cu o cifra de afaceri realizata preliminata de 613,011 milioane de lei, in crestere cu 10% fata de 2012.

Potrivit companiei, veniturile totale preliminate s-au ridicat la 643,780 milioane de lei, fiind cu 5% mai mari decat cele obtinute anul trecut.

Traficul de pasageri pe aeroporturile din Bucuresti a crescut

In ceea ce priveste traficul aerian de pasageri pe aeroporturile din Bucuresti, acesta a inregistrat o crestere de 5,4% in decembrie 2013. A fost a doua luna consecutiv cand avansul traficului aerian de pasageri a depasit cinci procente, ca urmare a eforturilor sustinute ale CNAB de a atrage noi companii aeriene si de a mari numarul de rute operate de la Bucuresti, precizeaza compania.

In anul 2013, cele doua aeroporturi ale Capitalei - Aeroportul International Henri Coanda Bucuresti si Aeroportul International Bucuresti Baneasa-Aurel Vlaicu - au fost tranzitate de 7.649.503 de pasageri, numarul de miscari aeronave (aterizari si decolari) ridicandu-se la 95.984. Fata de anul 2012, numarul pasagerilor a inregistrat o crestere de 1,35%.

In anul 2013, 84% dintre pasagerii Aeroportului Henri Coanda au avut ca origine sau destinatie aeroporturi din statele Uniunii Europene.

Pe AIHCB opereaza 34 de companii aeriene

Pe Aeroportul International Henri Coanda Bucuresti (AIHCB) opereaza in prezent 34 de companii aeriene, care transporta pasageri catre 71 de destinatii. In anul 2013, pe AIHCB au inceput sa opereze doua noi companii aeriene, precum easyJet Air si Air Serbia, iar din martie 2014 Ryanair va opera primele curse regulate pe Aeroportul Henri Coanda.

Compania Nationala Aeroporturi Bucuresti si-a inceput activitatea la data de 11 februarie 2010 si asigura coordonarea operationala si managementul celor doua aeroporturi ale Capitalei. CNAB a fost infiintata prin fuziunea societatilor care gestionau aeroporturile bucurestene, Aeroportul International Henri Coanda Bucuresti si Aeroportul International Bucuresti Baneasa-Aurel Vlaicu.

Marile orașe europene, într-o criză a locuirii. ”Clujul rămâne doar al bogaților și al turiștilor”
Marile orașe europene, într-o criză a locuirii. ”Clujul rămâne doar al bogaților și al turiștilor”
Oameni din întreaga Uniune Europeană se confruntă cu o criză a locuirii fără precedent, agravată de inflație, sărăcie energetică și risc de excluziune socială. Un raport de la vârful...
Ce actualizări aduce Apple pentru noua tabletă iPad Air
Ce actualizări aduce Apple pentru noua tabletă iPad Air
Apple se pregătește să lanseze o nouă generație de iPad Air, care, pentru prima dată, va include două dimensiuni diferite, urmând exemplul liniei iPad Pro. Potrivit ultimelor rapoarte,...
#aeroport otopeni, #rezultate AIHCB, #trafic pasageri aeroporturi bucuresti , #Profit