Profitul brut al VIG in Romania, 7,4 mil lei in T1

Joi, 20 Mai 2010, ora 12:46
1345 citiri
Profitul brut al VIG in Romania, 7,4 mil lei in T1

Grupul austriac de asigurari Vienna Insurance Group (VIG), liderul pietei romanesti, a inregistrat in primul trimestru un profit brut de 7,41 milioane de euro din afacerile din Romania, in crestere cu 18% fata de acelasi interval al anului trecut, iar afacerile s-au diminuat cu 12%, informeaza NewsIn.

In primele trei luni din 2009, VIG inregistrase in Romania un profit brut de 6,3 milioane euro.

Primele brute subscrise ale VIG in Romania au insumat in primul trimestru 147,4 milioane euro, in scadere cu 12,2% fata de acelasi interval al anului trecut.

Pe segmentul asigurarilor generale, primele brute subscrise au scazut cu 20%, la 121,4 milioane euro.

"Pe acest segment, restructurarea portofoliului orientata spre venituri a condus la o scadere a primelor", se arata in raport.

In schimb, afacerile pe segmentul de asigurari de viata au sporit cu 59%, la 26 milioane euro (fata de 16,4 milioane euro in acelasi interval din 2009).

VIG este liderul pietei de asigurari din Romania, fiind numarul 1 pe segmentul asigurarilor generale si al doilea jucator pe partea de asigurari de viata.

La nivel de grup, Vienna Insurance Group a inregistrat in primul trimestru un profit brut de 133,4 milioane euro, in crestere cu 10,4% fata de acelasi interval al anului trecut cand inregistrase un rezultat de 120,8 milioane euro

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

The Boring Phone: dispozitivul destinat să combată dependența de smartphone-uri
The Boring Phone: dispozitivul destinat să combată dependența de smartphone-uri
HMD a anunțat lansarea unui nou model de telefon: The Boring Phone. Produsul va fi prezentat în cadrul unui eveniment la Milan Design Week, pe data de 18 aprilie. Telefonul face parte dintr-o...
Actualizarea care poate strica display-ul dispozitivele Galaxy. Răspunsul oferit de Samsung
Actualizarea care poate strica display-ul dispozitivele Galaxy. Răspunsul oferit de Samsung
În ultima perioadă, un număr ridicat de utilizatori Samsung a raportat apariția unor linii verzi pe ecranul telefoanelor lor, fenomen care pare să fi reapărut după o actualizare recentă de...
#profit, #vig, #trimestru, #euro , #Profit