Profitul net al Bank Millenium s-a majorat cu 51,9% in primul semestru al anului

Luni, 23 Iulie 2007, ora 14:26
990 citiri

Bank Millenium a inregistrat un profit net pentru primele sase luni ale anului de 55,1 milioane euro, in crestere cu 51,9% comparativ cu aceeasi perioada din 2006, peste asteptarile analistilor, datorita unor vanzari record ale produselor considerate strategice, arata luni raportul financiar al bancii.

Profitul Bank Millenium inainte de plata taxelor pentru prima jumatate a anului curent s-a ridicat la 70 de milioane euro, in crestere cu 55,5% fata de aceeasi perioada a anului trecut.

Al doilea trimestru al 2007 a fost caracterizat printr-un nivel record al vanzarilor produselor considerate strategice, si anume creditele ipotecare, cardurile de credit, imprumuturile pentru consum, fondurile mutuale si leasing.

In al doilea trimestru al 2007, profitul net s-a ridicat la 127,9 milioane zloti (33 milioane euro). Banca de investitii Wood & Company estima, luni, inainte de afisarea rezultatelor financiare, ca profitul net al Bank Millenium va creste cu 29%, pana la 91 milioane zloti in trimestrul al doilea al anului. In plus, Wood & Company se declara incantata de strategia agresiva a bancii poloneze.

Activele totale ale grupului se ridica la peste 27 miliarde zloti (7,2 miliarde euro), in crestere cu 17% fata de aceeasi perioada a anului precedent.

Numarul total de clientipersoane fizice a crescut cu 63% in al doilea trimestru al 2007, pana la 842 mii. In plus, grupul bancar a reusit sa atraga un numar de 388 noi clienti corporatisti, ridicand numarul acestui tip de clienti noi atrasi in 2007 pana la 733.

Numarul de clienti inregistrati in baza de date a serviciilor bancare prin internet oferite de banca se ridica la 539 mii, reprezentand o crestere de 56% de la an la an.

Fata de noile obiective legate de cota de piata si de volumele de afaceri, Bank Millenium s-a angajat sa atinga un nivel de rentabilitate a fondurilor proprii de 20% pana la sfarsitul anului 2009.

Rezultatele excelente dupa cel de-al doilea trimestru arata ca aceste obiective pot fi atinse, fiind luata in considerare chiar continuarea programului intensiv de extindere a filialelor, se arata in raportul financiar.

La data de 30 iunie 2007, Bank Millenium era implicat intr-un program de expansiune, deschizand 93 de filiale noi, totalul ridicandu-se astfel la 380 de filiale. Dupa finalizarea programului curent in iunie 2008 (implicand lansarea a 163 de filiale noi si 20 de centre de carduri de credit), Bank Millenium va detine 460 de filiale.

Raportul financiar emis de banca nu contine insa informatii privind eventualele planuri ale Bank Millenium de a se extinde si in Romania.

<b>Bloombiz</b>

(Sursa: <a href=http://www.newsin.ro/ target=_blank>NewsIn</a>)

Guvernul roman da cu o mana, dar ia cu doua, mai ales ca vrea sa creasca taxele din nou in 2025
Guvernul roman da cu o mana, dar ia cu doua, mai ales ca vrea sa creasca taxele din nou in 2025
Guvernul a aprobat o schema de ajutor de stat pentru activitati productive si pentru industria prelucratoare, o schema mult asteptata pentru mediul de afaceri, in valoare de 500 de milioane de...
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Mumbai a devenit capitala asiatică cu cel mai mare număr de miliardari, depăşind Beijingul, potrivit unei liste a bogaţilor la nivel mondial, realizată de Hurun Research Institute, transmite...