Profitul net al grupului Erste a scazut cu 4,1% in S1

Vineri, 30 Iulie 2010, ora 09:10
964 citiri
Profitul net al grupului Erste a scazut cu 4,1% in S1

Profitul net dupa impozitare si plata intereselor minoritare al Erste Group a coborat in primul semestru cu 4,1%, la 471,9 milioane euro, de la 492,1 milioane euro, ca urmare a scaderii castigurilor operationale si majorarii profitului atribuibil actionarilor minoritari, conform Mediafax.

"Erste Group a construit pe baza evolutiei solide din primul trimestru al acestui an, a unui profit operational excelent care a depasit 1 miliard euro in al doilea trimestru, a stabilizarii continue a costurilor de risc si a imbunatatirii graduale a indicatorilor macroeconomici din Europa Centrala si de Est", a declarat Andreas Treichl, CEO al Erste Group Bank, intr-un comunicat.

Profitul operational a avansat cu 12,1%, la 1,991 miliarde euro, comparativ cu valoarea din primele sase luni ale anului trecut, de 1,776 miliarde euro.

Aceasta evolutie a fost generata cu precadere de cresterea venitului net din dobanzi si a venitului net din comisioane, precum si de scaderea cheltuielilor operationale.

Totusi, venitul net din tranzactionare a scazut. 

Veniturile operationale au avansat cu 4,1%, de la 3,736 miliarde euro la 3,889 miliarde euro, iar cheltuielile administrative generale au scazut cu 3,2%, de la 1,96 miliarde euro la 1,898 miliarde euro.

"Venitul net din dobanzi s-a majorat cu 7,2%, pana la 2,684 miliarde euro, ca urmare a imbunatatirii marjei de dobanda la 3,04%, fata de 2,92% in primul semestru al anului trecut.

Venitul net din comisioane a crescut cu 8,6%, pana la 965 milioane euro, pe baza majorarii veniturilor din comisioanele rezultate din operatiunile cu valori mobiliare si din plati.

Venitul net din tranzactionare a scazut cu 30%, pana la 240 milioane euro, comparativ cu rezultatul exceptional din primul semestru din 2009", se arata in raportul financiar semestrial al Erste.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Motivul pentru ca unii utilizatori vor evita achiziționarea noului Huawei Pura 70
Motivul pentru ca unii utilizatori vor evita achiziționarea noului Huawei Pura 70
Săptămâna trecută, Huawei a lansat seria Pura 70, care a înregistrat vânzări impresionante pe piața din China. Cu toate acestea, perspectivele pentru piețele occidentale sunt mai...
6 gadgeturi care facilitează succesul într-o întâlnire de business
6 gadgeturi care facilitează succesul într-o întâlnire de business
Diversitatea informațiilor și situațiile complexe fac ca unele întâlniri de afaceri să fie solicitante. Lucrurile se pot complica, iar tu ești mai puțin concentrat pe rezultatul final. De...
#profit, #net, #erste , #Profit