Profitul net Albalact a scazut in S1 cu aproape 14%

Miercuri, 04 August 2010, ora 17:39
1237 citiri
Profitul net Albalact a scazut in S1 cu aproape 14%

Profitul net al producatorului de lapte si produse lactate Albalact a scazut in primul semestru al acestui an cu aproape 14%, ajungand la 2,41 milioane lei, comparativ cu profitul net din primul semestru din 2009, de 2,81 milioane lei, a anuntat miercuri compania intr-un comunicat preluat de NewsIn.

"Profitul operational din primul semestru al acestui an, de 6,37 milioane lei, este cu 2,56% mai mare decat cel inregistrat in primul semestru din 2009, de 6,21 milioane lei.

In aceasta perioada, doar profitul net a fost afectat de cresterea semnificativa a cursului euro in luna iunie, care a determinat o majorare de peste 100% a cheltuielilor financiare", se arata intr-un comunicat emis miercuri de companie.

De asemenea, cifra de afaceri a Albalact a crescut in primul semestru al acestui an cu 7,57%, ajungand la 125 milioane lei, comparativ cu afacerile primului semestru din 2009, de 116,27 milioane lei, potrivit companiei.

Totodata, in semestrul I al acestui an, Albalact a inregistrat venituri totale cu 9,1% mai mari.

Veniturile au crescut de la 120,95 milioane lei in primul semestru al anului trecut, la 131,96 milioane lei in aceeasi perioada din 2010, spun reprezentantii companiei.

"Piata lactatelor trece printr-o perioada foarte grea, chiar dura, marcata de o scadere dramatica a puterii de cumparare, care determina o presiune mare pe preturi.

In aceste conditii, rezultatele companiei sunt foarte bune.

Vom continua sa ne extindem portofoliul, distributia si reteaua de clienti si vom avea lansari si promotii noi.

Am incredere ca pana la sfarsitul anului vom atinge bugetul planificat", a declarat Raul Ciurtin, presedintele si directorul general al Albalact Alba Iulia.

 

Ce sunt grupurile secrete de pe WhatsApp și cum funcționează
Ce sunt grupurile secrete de pe WhatsApp și cum funcționează
WhatsApp introduce un meniu de apelare îmbunătățit și o funcție pentru grupuri ascunse în versiunea beta a aplicației. Noua funcție, numită „Hidden Group”, permite crearea și...
Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Premierul Marcel Ciolacu confirma faptul ca olandezii de la Damen au dat in judecata Romania, aratandu-se in acelasi timp optimist in ceea ce priveste rezolvarea pe cale amiabila a disputelor...
#albalact, #profit, #scadere , #Profit