Profitul Total a scazut in T2

Vineri, 31 Iulie 2009, ora 15:40
1209 citiri
Profitul Total a scazut in T2

Scaderea preturilor la petrol si gaze a facut ca profitul net al grupului Total sa scada cu 54% in al doilea trimestru, insa castigurile din cursul de schimb au ajutat compania franceza sa depaseasca estimarile analistilor, relateaza Reuters, informeaza NewsIn.

Total a anuntat ca profitul net din al doilea trimestru a scazut la 1,72 miliarde euro, afectat de o scadere masiva a preturilor la petrol, de diminuarea productiei si de reducerea marjelor de rafinare.

Cifra este comparabila cu profitul net de 3,72 miliarde euro inregistrat in perioada similara a anului trecut, si cu estimarea medie a analistilor, de 1,66 miliarde euro.

Grupul a anuntat ca a propus dividende interimare de 1,14 euro/actiune, la acelasi nivel cu dividendele de anul trecut, pentru ca "este increzatoare in perspective si in stabilitatea financiara".

Grupul a anuntat ca va continua sa investeasca in gasirea si producerea de noi resurse, reducand in acelasi timp costurile, intr-o industrie ce se confrunta cu scaderea cererii si cu o capacitate de productie excedentara.

Grupul nu a mentionat investitiile anterioare de 18 miliarde euro din 2009, sustinand numai ca investitiile nete din al doilea trimestru s-au ridicat la 3,8 miliarde dolari, in urcare fata de valoarea de 3,3 miliarde dolari din aceeasi perioada a anului trecut.

Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Premierul Marcel Ciolacu confirma faptul ca olandezii de la Damen au dat in judecata Romania, aratandu-se in acelasi timp optimist in ceea ce priveste rezolvarea pe cale amiabila a disputelor...
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput în colaborare cu unii dintre cei mai buni jucători de esports, inclusiv Zachary „zekken” Patrone, campion și MVP al turneului...
#profit, #total, #pret, #petrol, #gaze , #Profit