Profituri record pentru companiile de telefonie mobila in primul semestru

Joi, 09 August 2012, ora 14:15
1868 citiri
Profituri record pentru companiile de telefonie mobila in primul semestru

Romtelecom si Cosmote au obtinut profituri record pe piata romaneasca in primul semestru al anului 2012, pe fondul eficientizarii activitatii, urmand trendul companiei-mama, OTE.

Romtelecom a inregistrat un profit EBITDA (inainte de dobanzi, taxe, depreciere si amortizare) de 80,8 milioane euro, cu 57,3% mai mare fata de aceeasi perioada din 2011, dupa reducerea costurilor legate de programe de retragere voluntara a angajatilor.

In schimb, veniturile au scazut cu 4,8% in primul semestru, ca urmare a deciziei Autoritatii Nationale de Reglementare de scadea aceste tarifele de intercontectare.

De asemenea, profitul Cosmote, a crescut cu 35%, la 55 milioane de euro, ca urmare a concentrarii pe segmentul corporate.

In cazul Cosmote, veniturile au crescut cu 4,4% in primul semestru, la 231,1 milioane euro. Rezultatele financiare ale companiei sunt explicate de mentinerea numarului de clienti la 6,4 milioane la jumatatea acestui an, dintre care 23,6% reprezinta abonati, iar restul utilizatori pe baza de cartele preplatite.

Numarul clientilor business a avansat cu 32% fata de jumatatea anului trecut, iar numarul utilizatorilor serviciilor 3G s-a dublat, precizeaza compania elena.

"Cresterea puternica si sustinuta a segmentului corporate consolideaza pozitia Cosmote pe piata. (...) Volumul de telefoane inteligente vandute a crescut cu 150% in primul semestru din 2012, comparativ cu aceeasi perioada din 2011", a declarat intr-un comunicat Konstantinos Apostolou, director executiv financiar al Cosmote Romania.

De altfel, si grupul elen OTE, din care fac parte cele doua companii de telefonie, a raportat un profit record, de 104,5 milioane de euro, cu 68% mai mare decat in primele sase luni ale anului 2011, pe fondul politicii de reducere a costurilor.

Si Orange a inregistrat o scadere a veniturilor

Veniturile Orange Romania au scazut cu 2% in primul semestru din acest an, la aproape 448 milioane de euro, fata de perioada similara din 2011.

Orange Romania: Venituri in scadere cu 2% in primul semestru din 2012

Compania a inregistrat venituri in valoare de 235 de milioane de euro, in al doilea trimestru din 2011, reprezentand o crestere de sase procente, comparativ cu primele trei luni ale anului, dar o scadere de 4,9% fata de anul trecut, se arata intr-un comunicat al companiei.

Guvernul roman da cu o mana, dar ia cu doua, mai ales ca vrea sa creasca taxele din nou in 2025
Guvernul roman da cu o mana, dar ia cu doua, mai ales ca vrea sa creasca taxele din nou in 2025
Guvernul a aprobat o schema de ajutor de stat pentru activitati productive si pentru industria prelucratoare, o schema mult asteptata pentru mediul de afaceri, in valoare de 500 de milioane de...
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Mumbai a devenit capitala asiatică cu cel mai mare număr de miliardari, depăşind Beijingul, potrivit unei liste a bogaţilor la nivel mondial, realizată de Hurun Research Institute, transmite...
#rezultate financiare Orange, #rezultate financiare Cosmote, #rezultate financiare Romtelecom, #cifra afaceri companii telecom , #Profit