Profiturile companiilor europene vor creste si anul urmator, in pofida crizei

Luni, 21 Noiembrie 2011, ora 19:32
1257 citiri
Profiturile companiilor europene vor creste si anul urmator, in pofida crizei

Companiile din Europa vor inregistra cresteri ale profiturilor anul urmator, rivalizand cu cele din Statele Unite, dupa ce si-au majorat castigul si in acest an, in pofida crizei care ar putea impinge regiunea in recesiune, potrivit estimarilor analistilor.

Profitul net cumulat al celor 600 de companii mari, mijlocii si mici incluse in indicele bursier Stoxx Europe 600 va creste cu 10,5% anul urmator, dupa o majorare anticipata la 11% pentru acest an, rezulta din peste 12.000 de estimari ale analistilor. Companiile din Stoxx Europe 600 se indreapta catre cel de-al patrulea an consecutiv de majorare cu peste 10% a profitului, cea mai lunga astfel de perioada incepand cu 1998, transmite Bloomberg.

Analistii mai optimisti considera ca declinul actiunilor europene cu 16% de la inceputul anului a creat chilipiruri pe bursele europene, deoarece avansul profiturilor va depasi chiar si nivelul de 10,1% estimat pentru SUA, chiar daca economia zonei euro creste de trei ori mai lent decat cea americana. Analistii mai prudenti nu au insa incredere in prognozele de profit, in contextul cresterii puternice a costurilor de imprumut ale statelor.

"Companiile sunt intr-o situatie mult mai sanatoasa in perspectiva unei crize decat erau in 2008. Dezbaterea este legata de cat de mult se poate extinde recesiunea catre nordul Europei, insa consider ca preturile actiunilor iau deja in calcul majoritatea scenariilor", a declarat Luke Stellini, care contribuie la administrarea unor active de 636 miliarde de dolari la compania Invesco, din Marea Britanie.

Majorarea profitului de anul urmator va fi sustinuta de companiile internationale incluse in Stoxx Europe 600, afirma analistii. Aproximativ 54% din vanzarile companiilor incluse in acest indice sunt generate in afara Europei, arata date ale Royal bank of Scotland. Totodata, profiturile pentru bancile incluse in Stoxx Banks Index ar putea avansa cu 23% anul urmator.

ANPC, atac la site-urile de comert chinezesti, Temu si Shein
ANPC, atac la site-urile de comert chinezesti, Temu si Shein
Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor (ANPC) deruleaza o actiune de verificare a site-urilor de cumparaturi si aplicatii chinezesti care functioneaza ca o piata online, Temu si...
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat, în China, noul model Galaxy C55, eveniment care a avut loc fără prea multe anunțuri spectaculoase. Telefonul este, în esență, identic cu modelul Galaxy M55, dar se distinge...
#companii europene cifra de afaceri 2012, #evolutie companii Europa 2012 , #Profit