Radiocom estimeaza pentru 2011 un profit net de 250.000 lei

Miercuri, 30 Martie 2011, ora 11:25
1316 citiri
Radiocom estimeaza pentru 2011 un profit net de 250.000 lei

Societatea Nationala de Radiocomunicatii (Radiocom), aflata in coordonarea Ministerului Comunicatiilor si Societatii Informationale, estimeaza pentru acest an un profit net de 249.720 lei, dupa pierderile de 40,35 milioane lei din 2010, potrivit datelor transmise la solicitarea NewsIn.

"Odata cu derularea amplului proces de modernizare prin investitii in zona de infrastructura a retelei, in special in cea de broadcasting, din totalul profitului net preconizat la nivel de societate pentru anul 2010,

Radiocom estimeaza o pierdere neta de 40,35 milioane lei. Prognozarea profitului net pentru anul 2011 in cuantum de 249.720 lei a fost calculata de Radiocom in concordanta cu veniturile estimate cu scopul eficientizarii societatii", se arata in datele transmise de societate, la solicitarea Agentiei NewsIn.

Potrivit oficialilor Radiocom, in urma unui proces de analiza efectuat la nivel de management, a fost initiat un plan de optimizare si, in consecinta, veniturile propuse a se realiza vor fi atinse tinandu-se cont de reducerea cheltuielilor in anul 2011.

"Totodata, in masura in care perspectiva economica a fost in continuare afectata de criza financiara, mentionam ca pierderea inregistrata pentru anul 2010 s-a datorat diferentelor de curs valutar", spun reprezentantii societatii.

De asemenea, Societatea Nationala de Radiocomunicatii si-a bugetat pentru acest an venituri totale de 397,21 milioane lei, mai mici cu 12% fata de veniturile inregistrate anul trecut, de 451,39 milioane lei.

"Portofoliul variat de servicii a permis Radiocom sa isi mentina pozitia de lider pe piata de servicii de broadcasting din Romania si sa impulsioneze cresterea competitivitatii prin implicarea, cat mai pregnanta, in sectorul de comunicatii electronice. Chiar si in contextul actual de diminuare a cererii determinata de scaderea puterii de cumparare a clientilor, Radiocom a inregistrat, pentru anul 2010, venituri preliminare de 451,39 milioane lei", precizeaza reprezentantii Radiocom.

Polestar Phone, primul smartphone dedicat posesorilor de mașini electrice? Ce știe să facă
Polestar Phone, primul smartphone dedicat posesorilor de mașini electrice? Ce știe să facă
Polestar, producătorul suedez de mașini electrice, a intrat pe piața dispozitivelor mobile lansând Polestar Phone, un smartphone conceput special pentru posesorii de mașini electrice....
Meta oferă acces la sistemul de operare Horizon OS
Meta oferă acces la sistemul de operare Horizon OS
Meta a anunțat recent că va oferi acces la sistemul de operare Horizon OS, utilizat pe căștile de realitate virtuală Meta Quest, pentru producătorii terți de hardware, precum ASUS și...
#radiocom, #profit, #pierderi , #Profit