Renault a anuntat scaderea marjei profitului operational in 2006

Joi, 08 Februarie 2007, ora 11:03
1368 citiri

Grupul francez producator de automobile Renault SA a anuntat scaderea marjei profitului operational in 2006, de la 3,2% in 2005 pana la 2,56%, depasind estimarile analistilor, de 2,45%, pe fondul vanzarilor substantiale la autovehiculele comerciale usoare, relateaza Reuters.

In comunicatul de presa, Ghosn a spus ca marja profitului operational, care reprezinta profitul din opratiuni calculat ca procent din venituri, a depasit obiectul pe care compania il stabilise initial, de 2.5%.

Renault a anuntat, joi, ca isi mentine obiectivul privind inregistrarea unei marje a profitului operational de 3% pentru anul 2007 si de 6% in 2009, precizand ca performantele din prima jumatate a anului curent vor fi sub cele din aceeasi perioada a anului trecut, insa a doua jumatate va fi mult mai buna, datorita lansarii unor noi modele.

"Multumita activitatii personalului Renault privind reducerea costurilor, imbunatatirea calitatii si crestere performantelor internationale ale grupului, Renault a atins obiectivul privind marja profitului operational in 2006, conform planului de afaceri ce acopera perioada pana in 2009", a declarat directorul executiv al grupului, Carlos Ghosn.

Venitul grupului, dupa contabilizarea contributiilor venite de la Nissan si Volvo, a scazut pana la 2,943 miliarde euro (3,82 miliarde dolari) fata de cele 3,453 miliarde euro inregistrate in anul precedent, iar venitul operational a scazut substantial pana la 877 milioane euro, cu mult sub nivelul inregistrat in 2005, de 1,514 miliarde euro.

Vanzarile Renault au scazut pana la 41,528 miliarde euro, de la cele 41, 844 miliarde inregistrate in 2005

Directorul financiar al grupului, Thierry Moulonguet, a declarat ca impactul cresterii pretului la materii prime a fost de 400 milioane euro in 2006, adaugand ca in anul in curs acest impact va fi "cu mult mai mic", estimand suma de 200 milioane de euro.

Costul implementarii noilor reglementari Euro IV pentru motoarele diesel a fost de 360 milioane euro in 2006, pentru anul in curs nefiind prevazute costuri in acest sens.

Moulonguet a adaugat ca marja operationala in a doua jumatate a anului 2007 va fi mai mare decat cea din prima jumatate. In 2006, marja operationala in prima jumatate a anului a fost de 2,75% iar in a doua de 2,36%.

Bloombiz
(Sursa: NewsIn)

Depozitul pentru deșeuri industriale periculoase de la Copșa Mică a fost închis. România scapă de plata penalităților la nivel UE
Depozitul pentru deșeuri industriale periculoase de la Copșa Mică a fost închis. România scapă de plata penalităților la nivel UE
România a evitat plata penalităţilor după ce Garda de Mediu din Sibiu a închis depozitul neconform de deşeuri industriale periculoase al Sometra SA din Copşa Mică, oraş care zeci de ani...
Sprijin pentru producția mașinilor electrice Ford în România: „Veste extraordinară pentru mediu”
Sprijin pentru producția mașinilor electrice Ford în România: „Veste extraordinară pentru mediu”
Ministrul Mediului, Mircea Fechet, a declarat, marţi, 19 martie, că la fabrica Ford de la Craiova se va produce în curând primul autoturism electric. El a menţionat că în România au fost...