Societatea Apelor Minerale prevede un profit in crestere, pentru 2011

Vineri, 20 Mai 2011, ora 16:10
1672 citiri
Societatea Apelor Minerale prevede un profit in crestere, pentru 2011

Societatea Nationala a Apelor Minerale (SNAM), cea mai mare companie de extractie a apei minerale din Romania, estimeaza pentru acest an un profit net de 2,68 milioane lei, in usoara crestere fata de cel de anul trecut, de 2,604 milioane lei, relateaza NewsIn.

Totodata, SNAM si-a bugetat pentru acest an venituri totale de 30,8 milioane lei si cheltuieli totale de 27,6 milioane lei.

Cheltuielile cu investitiile se ridica la 669.000 lei, potrivit bugetului de venituri si cheltuieli pe 2011 publicat in Monitorul Oficial.

SNAM a inregistrat o crestere a profitului net de peste sapte ori, de la 387.180 lei in 2009, la un profit net estimat de 2,604 milioane lei in 2010.

Oficialii companiei spun ca acest rezultat este ca urmare a majorarii redeventelor miniere, dar si datorita reducerii cheltuielilor si executiei de studii si lucrari catre terti.

Societatea Nationala a Apelor Minerale a avut in 2010 o cifra de afaceri estimata de 29,08 milioane lei, in crestere cu 76,5% fata de afacerile din anul anterior, de 16,47 milioane lei.

Acest avans s-a datorat mai ales cresterii pretului unic reglementat pentru apa minerala naturala, ca urmare a majorarii redeventelor miniere.

Productia societatii s-a ridicat anul trecut la 1,006 miliarde litri apa minerala, in scadere cu 12% fata de productia din 2009, de 1,148 miliarde litri apa minerala.

SNAM detine o cota de 75% din licentele privind cantitatile de apa extrase si livrate ca materie prima, fiind cea mai mare societate in domeniul extractiei si livrarii apei minerale naturale pentru imbuteliere.

Societatea Nationala a Apelor Minerale are capital integral de stat, iar actionarul sau majoritar este Ministerul Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri. In prezent, compania are 150 de angajati. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Audio Magic Eraser, unealta care le permite utilizatorilor să elimine zgomotele nedorite din filmări
Audio Magic Eraser, unealta care le permite utilizatorilor să elimine zgomotele nedorite din filmări
Google a lansat recent o caracteristică revoluționară numită Audio Magic Eraser, disponibilă exclusiv pe noile modele de smartphone-uri Pixel 8 și Pixel 8 Pro. Funcția este proiectată să...
”România nu este oaia neagră a Europei”. Un fost ministru de Finanțe descrie poziția țării noastre în relație cu marile deficite globale VIDEO
Discuțiile despre deficitul bugetar ridicat și procedura de deficit excesiv în care se află țara noastră încă din 2019 a acaparat dialogul public, dar prea puțin ne aplecăm asupra...
#societatea nationala a apelor minerale, # extractie apa minerala, # apa minerala, # apa minerala naturala , #Profit