Sony Ericsson a afisat castiguri pentru al patrulea trimestru din 2007 peste asteptarile analistilor

Miercuri, 16 Ianuarie 2008, ora 10:23
1020 citiri

Producatorul de telefoane mobile Sony Ericsson a raportat miercuri un nivel al castigurilor obtinute in al patrulea trimestru din 2008 peste asteptarile analistilor, precizand ca si-a sporit si cota de piata in al patrulea trimestru si pentru intreg anul 2007, conform Reuters.

Sony Ericsson, detinut ca catre grupurile Ericsson si Sony Corp., a precizat intr-un comunicat ca a obtinut un profit inainte de impozitare de 501 milioane euro, fata de cele 384 milioane inregistrate in trimestru precedent.

Compania a depasit si performanta realizata in al patrulea trimestru din 2006, cand a inregistrat un profit de 502 milioane euro.

Analistii chestionati de Reuters se asteptau la un profit inainte de impozitare de 459 milioane euro.

Sony Ericsson a mai precizat ca a beneficiat de vanzari de 3,77 miliarde euro

Media preturilor pentru telefoanele produse de Sony Ericsson, ce reprezinta un indice foarte important al profitabilitatii companiei, a crescut la 123 euro, fata de nivelul de 120 de euro atins in trimestrul al treilea.

Analistii se asteptau la un pret mediu de 121 euro pentru al patrulea trimestru.

Noul presedinte al companiei, Hideki "Dick" Komiyama, care a preluat aceasta functie in noiembrie 2007, a declarat ca tinta Sony Ericsson este de a deveni unul dintre primii trei producatori mondiali de telefoane mobile, iar daca se ia in considerare elanul actual al companiei, acest lucru poate fi implinit, informeaza Reuters.

<b>Bloombiz.ro Newsletter </b>

Aboneaza-te la <a href=http://newsletter.vodanet.ro/gateway/?a=YT1CbG9vbWJpel8xMiZiW109aW5mb2Jsb29tYml6XzE4 target=_blank>newsletter-ul infoBloombiz</a> ca sa primesti in fiecare dimineata, prin e-mail, ultimele informatii legate de companii, afaceri, economie, piata imobiliara, plasamente financiare, cariere si lifestyle.

Guvernul roman da cu o mana, dar ia cu doua, mai ales ca vrea sa creasca taxele din nou in 2025
Guvernul roman da cu o mana, dar ia cu doua, mai ales ca vrea sa creasca taxele din nou in 2025
Guvernul a aprobat o schema de ajutor de stat pentru activitati productive si pentru industria prelucratoare, o schema mult asteptata pentru mediul de afaceri, in valoare de 500 de milioane de...
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Mumbai a devenit capitala asiatică cu cel mai mare număr de miliardari, depăşind Beijingul, potrivit unei liste a bogaţilor la nivel mondial, realizată de Hurun Research Institute, transmite...