Surpriza placuta la Ford: Profitul, cu 25% mai mare decat estimarile analistilor

Marti, 30 Octombrie 2012, ora 16:19
1545 citiri
Surpriza placuta la Ford: Profitul, cu 25% mai mare decat estimarile analistilor

Ford, al doilea mare producator auto din SUA a inregistrat un profit operational de 2,2 miliarde de dolari sau 40 de centi pe actiune, peste estimarile analistilor, care se asteptau la un castig de 30 de centi pe actiune.

Veniturile Ford au scazut in trimestrul trei din 2012 cu 3%, la 32,1 miliarde de dolari, in timp ce analistii se asteptau la 30,9 miliarde de dolari. Profitul net in perioada iulie-septembrie 2012 a fost de aproximativ 1,6 miliarde de dolari, sau 41 de centi pe actiune, la acelasi nivel cu rezultatele inregistrate in trimestrul trei din 2011.

Ford se asteapta ca vanzarile din SUA sa urce anul acesta la 14,7 milioane de vehicule, avansul din America de Nord urmand sa compenseze declinul din Europa si cresterea lenta din China.

Compania americana a inregistrat in trimestrul trei din 2012 o crestere cu 12% a marjei de profit in America de Nord, record pentru aceasta regiune, si a castigat aproximativ 2,3 miliarde de dolari.

In Europa, Ford a pierdut 468 milioane de dolari, deoarece vanzarile sunt la cel mai scazut nivel din ultimii aproape 20 de ani. In urmatorii doi ani compania americana se asteapta sa inregistreze pierderi in Europa de cel putin 3 miliarde de dolari, din care 1,5 miliarde de dolari in 2012.

Ford Motor a prezentat saptamana trecuta un plan de restructurare a operatiunilor sale din Europa, unde grupul estimeaza ca va inregistra pierderi de peste 1,5 miliarde de dolari in acest an. In total, Ford va elimina 13% din efectivele sale in Europa si va inchide trei uzine din regiune - una din Belgia si doua din Marea Britanie.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ce a facut Marcel Bolos, ministrul de Finante, saptamana asta
Ce a facut Marcel Bolos, ministrul de Finante, saptamana asta
Proiectele de tip parteneriat public-privat reprezinta viitorul si de aceea am participat la IMF/WB Constituency Meeting 2024, pentru a discuta cu expertii si a vedea cum pot fi create noi...
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare, AMD Ryzen PRO Seria 8000 pentru desktop-uri și Seria 8040 pentru laptopuri. Noile procesoare sunt proiectate pentru a îmbunătăți semnificativ...
#profit Ford 2012, #profit operational, #profit operational Ford , #Profit