TOP 5 firme din Romania care te incalta cu profit

Luni, 09 Decembrie 2013, ora 07:30
6071 citiri
TOP 5 firme din Romania care te incalta cu profit

Afacerile micilor producatori de incaltaminte din Romania s-au dovedit a fi profitabile din in 2012. In acest domeniu, firmele din judetele din vestul tarii sunt "fruntea" si ocupa primele pozitii ale clasamentului.

Business24 prezinta, in exclusivitate, clasamentul celor mai profitabile intreprinderi mijlocii care se ocupa cu fabricarea incaltamintei, in baza topului realizat de Consiliul National pentru IMM-uri (CNIPMMR):

Locul 1: Class Shoe, Cluj Napoca: 7,7 milioane de lei

Firma care se afla pe primul loc in clasament este Class Shoe din Cluj Napoca. Reprezentantii companiei au raportat, la finalul anului trecut, afaceri de 67,3 milioane de lei (15,1 milioane de euro) si un profit brut de 7,7 milioane de lei (1,74 milioane de euro). Compania avea 181 de angajati.

Class Shoe este o companie 100% romaneasca. 98% din productia acesteia se exporta pe piata europeana, in special in Olanda si Elvetia. Compania produce peste 500.000 de perechi de incaltaminte de dama pe an si detine pe piata interna brandul City Chic.

Locul 2: Finproject Romania, Valea lui Mihai: 6,2 milioane de lei

Finproject Romania, o companie din Bihor ocupa locul al doilea in clasamentul celor mai profitabile firme care se ocupa cu frabricarea incaltamintei. Compania infiintata in 2004, a raportat la finalul anului trecut afaceri de 26,2 milioane de lei (5,88 milioane de euro) si un profit brut de 6,2 milioane de lei (1,39 milioane de euro). Finproject avea 142 de angajati.

Locul 3: Lori Comimpex, Arad - 2,8 milioane de lei

Firma care ocupa locul al treilea in clasament este Lori Comimpex din Arad. Compania infiintata in 1992, a raportat afaceri de 11,5 milioane de lei (2,58 milioane de euro) si un profit brut de 2,8 milioane de lei (628 de mii de euro). Firma are 108 angajati. Societatea comerciala deschisa in 1992, cu capital privat strain, este specializata in fabricarea partii interioare a claparului de ski.

Locul 4: Jomo Thermomolding SRL, Timisoara: 2,6 milioane de lei

Firma aflata pe locul a patrulea este Jomo Thermomolding din Timisoara. Firma a raportat anul trecut afaceri de 27 de milioane de lei (6,2 milioane de euro) si un profit brut de 2,6 milioane de lei (598 de mii de euro). Firma avea, anul trecut, 111 de angajati.

Locul 5: Doros Impex, Craiova: 2,1 milioane de lei

Pe locul al cincilea este o firma din Craiova care a raportat la finalul anului trecut un profit brut de 2,1 milioane de lei (471 de mii de euro). Compania a fost infiintata in 1994, iar anul trecut a raportat afaceri de 4,8 milioane de lei (un million de euro). Firma are 84 de angajati.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Planuri mari pentru Portul Constanța. Sorin Grindeanu: ”Ne dorim extinderea cooperării cu partenerii din Emiratele Arabe Unite”
Planuri mari pentru Portul Constanța. Sorin Grindeanu: ”Ne dorim extinderea cooperării cu partenerii din Emiratele Arabe Unite”
Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, afirmă vineri că mesajul pe care l-a avut în cadrul întrevederii, de la Abu Dhabi, cu cei din conducerea companiei DP World (Dubai Ports) este că ne...
Amazon spiona concurența cu o divizie secretă. Angajații companiei se dădeau drept antreprenori pentru a strânge informații
Amazon spiona concurența cu o divizie secretă. Angajații companiei se dădeau drept antreprenori pentru a strânge informații
Angajaţii Amazon au „pozat” drept comercianţi terţi pentru a aduna informaţii de la Walmart, eBay şi alţi rivali ai gigantului american. Aceștia au avut acces la sistemele concurenței...
#top companii profitabile incaltaminte, #companii incaltaminte Romania , #Profit