Topul celor mai profitabile companii din Romania

Joi, 22 Decembrie 2011, ora 18:19
3183 citiri
Topul celor mai profitabile companii din Romania
Top companii profitabile

Al treilea an de criza a insemnat intrarea in insolventa a peste 13.900 de firme de pe piata locala. Pe de alta parte, in Romania au existat si companii care au inregistrat profit. Printre acestea se numara OMV Petrom, cea mai mare companie romaneasca de petrol si gaze, Orange Romania si Hidroelectrica.

OMV Petrom a obtinut cel mai mare profit din Romania, de 427 milioane de euro, in 2010. Compania a inregistrat un profit net record in al treilea trimestru din acest an, de 1,176 miliarde de lei (275 de milioane de euro), dupa ce, in perioada similara din 2010, Petrom obtinuse pierderi.

"In ultima parte a anului 2011 ne vom concentra pe progresul initiativelor cheie in activitatea de explorare, pe descoperirea potential semnificativa de gaze de la Totea precum si pe lucrarile ce urmeaza a fi executate in parteneriat cu ExxonMobil in cadrul blocului Neptun din zona de apa adanca a Marii Negre si in cadrul licentelor de explorare reinnoite recent", a declarat Mariana Gheorghe, director executiv al Petrom, citata de Tradeville.

Pe locul 2 in topul celor mai profitabile companii se numara Orange Romania, cu 222 de milioane de euro profit incasat anul trecut. In cel de-al treilea trimestru al anului, veniturile companiei de telefonie mobila au avansat la 241 de milioane de euro, in timp ce numarul clientilor a ajuns la 10,184 de milioane.

Urmatoarea clasata este Romgaz, care a inregistrat, in primele 8 luni din acest an un profit net de 156,77 milioane de euro. Anul trecut, producatorul de gaze naturale incasase un profit de 155 de milioane de euro, in crestere cu 1% fata de 2009.

Vodafone Romania a obtinut un profit de 116 milioane de euro, anul trecut. La sfarsitul anului fiscal In anul financiar incheiat la 31 martie 2011, profitul operational al Vodafone Romania a fost afectat de amenda aplicata de Consiliul Concurentei.

Transgaz cu 89 de milioane de euro si Automobile - Dacia cu 71 milioane de euro sunt urmatoarele doua companii prezente in topul celor mai profitabile companii din 2010. Compania nationala de transport al gazelor naturale estimeaza ca va inregistra, la sfarsitul acestui an, un profit net de aproximativ 30 de milioane de euro, de trei ori mai mic decat cel incasat anul trecut.

Constructorul local de automobile, Dacia, a anuntat, pentru anul acesta, un profit in urcare cu 30%, pana la 71 de milioane de euro. Automobile Dacia a inregistrat anul trecut o cifra de afaceri in crestere cu 28% la 2,7 miliarde euro, de la 2,1 miliarde euro in 2009.

Trebuie mentionat ca in clasamentul de mai sus nu au fost incluse bancile, societatile de investitii financiare si nici firmele de asigurari. De asemenea, bilantul oficial al celor mai profitabile companii din Romania, pentru anul acesta, va fi publicat pana la 31 martie 2012, pe site-ul ministerului de Finante.

Guvernul roman da cu o mana, dar ia cu doua, mai ales ca vrea sa creasca taxele din nou in 2025
Guvernul roman da cu o mana, dar ia cu doua, mai ales ca vrea sa creasca taxele din nou in 2025
Guvernul a aprobat o schema de ajutor de stat pentru activitati productive si pentru industria prelucratoare, o schema mult asteptata pentru mediul de afaceri, in valoare de 500 de milioane de...
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Mumbai a devenit capitala asiatică cu cel mai mare număr de miliardari, depăşind Beijingul, potrivit unei liste a bogaţilor la nivel mondial, realizată de Hurun Research Institute, transmite...
#top companii profitabile Romanai, #top companii Romania, #companii Romania profit , #Profit