Toyota anunta cresterea profitului net cu 7,5%

Marti, 05 Februarie 2008, ora 10:27
1676 citiri
Toyota anunta cresterea profitului net cu 7,5%

Compania japoneza Toyota Motor Corp a raportat, marti, o crestere cu 7,5% a profitului net in al treilea trimestru al anului fiscal, datorita cresterii economice rapide din China, Rusia si alte piete emergente, informeaza Reuters.

Toyota, companie evaluatala 196 miliarde dolari, de aproximativ 12 ori capitalizarea companiei americane General Motors Corp, a inregistrat o scadere a vanzarilor pe piata din SUA, insaa raportat o crestere a profitului datoritapietelor emergente precum China, Rusia, Orientul Mijlociu si alte regiuni bogate in petrol.

Acest lucru a ajutat Toyota si alti producatori japonezi precum Honda Motor Co si Nissan Motor Co sase protejeze impotriva unei eventuale recesiuni economice in SUA, una dintre cele mai mari piete de desfacere pentru companiile japoneze, afectataputernic de criza creditelor.

Profitul net anuntat de Toyota pentru perioada octombrie-decembrie a fost de aproximativ 4,3 miliarde dolari (458,7 miliarde yeni), peste estimarile medii a sase analisti chestionati de Reuters, de aproximativ 4,2 miliarde dolari (455,4 miliarde yeni).

Profitul operational in al treilea trimestru a crescut cu 4,7% la 601,6 miliarde yeni.

Venitul a crescut cu 9,2% la 62,9 miliarde dolari (6,7 mii de miliarde yeni).

Pentru intreg anul fiscal ce se va incheia pe 31 martie, Toyota si-a mentinut estimarile privind un profit net de 15,9 miliarde dolari (1,7 mii de miliarde yeni) si un profit operational de 21,6 miliarde dolari (2,3 mii de miliarde yeni).

"Compania este precauta din doua motive: posibilitatea unei recesiuni a economiei din SUA, ceea ce va afecta consumul, si aprecierea yenului", a declarat directorul de administrare de fonduri al companiei Ichiyoshi Investment Management, Mitsushige Akino.

Mai multi analisti au estimat un profit net de 1,82 mii de miliarde yeni si un profit operational de 2,46 mii de miliarde yeni.

Toyota a deschis o noua fabrica in Rusia la sfarsitul anului trecut, sporindu-si capacitatea si in Thailanda, Brazilia, China si Canada.

Vanzarile companiei la nivel global in al treilea trimestru au crescut cu 5,3% la 2,3 milioane de unitati, datorita unei cresteri inregistrate in toate pietele, cu exceptia celei din America de Nord.

Vanzarile din Japonia au fost moderate.

Potrivit unui analist, piata din America de Nord reprezenta acum un an 57% din totalul profitului operational in primele trei trimestre, fatade 44% cat reprezintain prezent.

Toyota si-a mentinut estimarile pentru tot anul fiscal privind vanzarea de autoturisme la nivel global, la 8,93 milioane de unitati.

In America de Nord, compania si-a redus estimarile cu 20.000 unitati la 2,97 milioane automobile.

Toyota si-a redus de asemenea estimarile pentru piata japonezasi cea europeana, crescandu-le pentru Asia si alte regiuni.

Honda si Nissan au anuntat, saptamana trecuta, cresteri ale profitului de peste 10% si vanzari crescute in majoritatea pietelor.

Toyota este numarul unu la nivel mondial in vanzarea de autoturisme, intrecand compania americana GM in 2006.

Toyota a estimat o usoara crestere a vanzarilor din SUA anul acesta, odata cu aparitia unor noi modele precum Corolla Sedan.

Vanzarile Toyota in SUA au scazut cu 2,3% in luna ianuarie fata de aceeasi perioada de acum un an.

<a href=http://www.newsin.ro/ target=_blank>NewsIn</a>

Aboneaza-te la <a href=http://newsletter.vodanet.ro/gateway/?a=YT1CbG9vbWJpel8xMiZiW109aW5mb2Jsb29tYml6XzE4 target=_blank>newsletter-ul infoBloombiz</a> ca sa primesti in fiecare dimineata, prin e-mail, ultimele informatii legate de companii, afaceri, economie, piata imobiliara, plasamente financiare, cariere si lifestyle.

Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Peste 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni, a anunţat, joi, 28 martie, subprefectul judeţului...