Turism pe calea Domnului: Ce profituri au agentiile de "pelerinaj" pastorite de BOR

Miercuri, 23 Octombrie 2013, ora 17:27
3085 citiri
Turism pe calea Domnului: Ce profituri au agentiile de "pelerinaj" pastorite de BOR

Biserica Romana incerca sa isi "marcheze teritoriul" si sa puna monopol pe pelerinaje, in detrimentul celorlalte agentii de turism. Dintre numeroasele afaceri derulate de BOR,turismul ramane in "fruntea" domeniilor din care face profit, bazandu-se pe numarul mare de enoriasi care merg in pelerinaj in tara sau peste hotare.

Patriarhia Romana a sfatuit, printr-un comunicat de presa, romanii interesati de turism ecumenic sa apeleze la centrele de turism ale Bisericii Ortodoxe si nu la agentiile de turism, dat fiind faptul ca unele din acestea organizeaza, fraudulos, excursii in numele BOR. Totusi, cifrele arata ca multi turisti apleleaza "constiincios" sa serviciile agentiilor de turism ale Bisericii Romane.

Business24 prezinta o trei din cele mai profitabile afaceri pe care Biserica Ortodoxa le "binecuvanteaza":

Basilica Travel, agentia de turism prin care Biserica opereaza pelerinaje prin locuri Sfinte, nu sufera dupa clienti

Basilica Travel, agentia de turism care ii are ca actionari pe: Patriarhia Romana cu 95% din actiuni si Protoeria III Capitala cu 5%. Compania a raportat in primele sase luni ale anului o cifra de afaceri de 374.916 de lei (84.000 de euro) si un profit net de 11.143 de lei (2.500 de euro). Agentia de turism cu sediul social in Bucuresti are, in prezent, 19 angajati.

Potrivit statisticilor furnizate de portalul Risco.ro compania are un rating financiar foarte bun, iar marja profitului net este semnificativ mai buna decat cea a industriei din care face parte. Anul trecut, compania a raportat o cifra de afaceri de 631.440 de lei (142.000 de euro).

Agentia de turism Santis din Craiova, profit de peste 4.500 de euro cu un singur angajat

Santis Tour SRL, o firma din Craiova are ca actionar majoritar Arhiepiscopia Craiovei (90% din actiuni) a fost infiintata in 2008 si il are ca administrator pe Sapca Victor. Firma are ca obiect de activitate "Hoteluri si alte facilitati similare". Potrivit datelor furnizate de Risco, Santis are un rating financiar foarte bun.

Marja profitului net este mai buna decat cea a industriei din care face parte. Firma prezinta un risc scazut comparativ cu majoritatea firmelor din aceeasi industrie si are perspective bune de dezvoltare. Compania a raportat afaceri de 179.827 de lei (40.000 de euro) si un profit net de 20.518 lei (4.600 de euro).

Praxis, SRL, firma controlata de Arhiepiscopia Craiovei, "invarte" afaceri de Episcopia Severinului si Strehaiei, de ordinul zecilor de mii de euro

Firma Praxis SRL infintata in 2002 la Craiova are ca actionari: Arhiepiscopia Craiovei si Fundatia Cuvantul Care Zideste. Firma se ocupa cu "activitati ale tur-operatorilor".

Potrivit datelor Risco, Praxis are un rating financiar foarte bun. Marja profitului net este semnificativ mai buna decat cea a industriei din care face parte. Firma prezinta un risc foarte scazut comparativ cu majoritatea firmelor din aceeasi industrie si are perspective de dezvoltare accelerata.

Praxis avea anul trecut 12 angajati si o cifra de afaceri de 128.566 de lei (29.000 de euro). Compania a raportat un profit net de peste 18.800 de lei (4.200 de euro).

In ciuda insistentelor reporterilor Business24, reprezentantii BOR nu au putut fi contactati

Polestar Phone, primul smartphone dedicat posesorilor de mașini electrice? Ce știe să facă
Polestar Phone, primul smartphone dedicat posesorilor de mașini electrice? Ce știe să facă
Polestar, producătorul suedez de mașini electrice, a intrat pe piața dispozitivelor mobile lansând Polestar Phone, un smartphone conceput special pentru posesorii de mașini electrice....
Meta oferă acces la sistemul de operare Horizon OS
Meta oferă acces la sistemul de operare Horizon OS
Meta a anunțat recent că va oferi acces la sistemul de operare Horizon OS, utilizat pe căștile de realitate virtuală Meta Quest, pentru producătorii terți de hardware, precum ASUS și...
#afaceri Biserica Romana, #afaceri turism Biserica, #afaceri BOR, #rezultate financiare BOR, #afaceri biserica romania , #Profit